Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ... ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ "ANTIGOLD" KAI OI ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ

Το ότι εκεί που σταματάει η κοινή λογική, αρχίζει η "antigold" λογική το ξέρουμε.

Σήμερα μας δόθηκε ακόμη μια ευκαιρία να το εμπεδώσουμε αυτό το "αξίωμα" ακούγοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωπος του συντονιστικού της Ιερισσού κ. Γιώργος Ζουμπάς στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 93,4".

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο κ. Ζουμπάς οι εργαζόμενοι είναι υποκινούμενοι και παίζουν το τελευταίο χαρτί της "Eldorado" και γι' αυτό το λόγο ανεβαίνουν την Κυριακή στις Σκουριές...

Στην ίδια συνέντευξη, όμως δεν παρέλειψε να καλέσει τους εργαζόμενους να έρθουν στο πλευρό των "antigold", που την Κυριακή το απόγευμα θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για μια φιλοκυβερνητική συγκέντρωση!!!

Με απλά λόγια, κατά τον κ. Ζουμπά, το να συγκεντρωθούν και να διαμαρτυρηθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας τους (τα μεταλλεία) επειδή πιστεύουν ότι είναι παντελώς άδικο να σταματήσει μια παραγωγική δραστηριότητα, όπως η μεταλλευτική που ωφελεί ταυτόχρονα και αποδεδειγμένα την οικονομία και το περιβάλλον και αυτό το γνωρίζουν από πρώτο χέρι γιατί οι ίδιοι δουλεύουν σ' αυτά τα έργα, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν όλα αυτά που στερεί η αγορά εργασίας απ΄έναν εργαζόμενο, είναι υποκινούμενο από την εταιρεία και όχι από την φυσιολογική ανάγκη και το ιερό δικαίωμα να διατηρήσεις την προσωπική αξιοπρέπεια σου....!

Τη στιγμή μάλιστα, που τα κυβερνητικά στελέχη με τις δηλώσεις τους δεν είναι σε θέση ακόμη να διευκρινίσουν τι προβλέπει η "επόμενη μέρα" για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους.

Από την άλλη, "αυθόρμητο" και όχι... υποκινούμενο είναι άνθρωποι με επαγγελματικές ιδιότητες και ειδικότητες εντελώς άσχετες με τα μεταλλεία να διαμαρτύρονται όποτε και όπως θέλουν στα μεταλλεία για να τα κλείσουν, επειδή το σωστό και το δίκαιο το κατέχουν αποκλειστικά  και μόνο εκείνοι...

Μάλιστα, αυτή η ομάδα πολιτών παραμένει... αυθόρμητη και όταν συμμετέχει σε πολιτικές εκδηλώσεις, σαν αυτή που κάλεσε ο κ. Ζουμπάς τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος.

Νομίζουμε, ότι πέρα από την κοινωνική συμφιλίωση που υποτίθεται ότι θα μας έφερνε η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη, αλλά για τους γνωστούς "antigold" λόγους την έχει τοποθετήσει στον πάγο, πρέπει επειγόντως τα μέλη της να αποκαταστατήσουν τη σχέση τους με την κοινή λογική. 

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ζουμπά ΕΔΩ



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επένδυση έχει πρωτίστως περιβαλλοντικό προσανατολισμό και ας κάνουν πως δεν ξέρουν οι anti.
η "επάρατος" εταιρεία, που ανέλαβε πριν 8 χρόνια, την εκμετάλλευση των χρεοκοπημένων και απαξιωμένων Μεταλλείων Κασσάνδρας, μια από τις βασικές της προτεραιότητες, ήταν η αντιμετώπιση του φαινομένου της όξινης απορροής. Ένα φαινόμενο το οποίο προϋπήρχε και οφειλόταν στις παλιές εκμεταλλεύσεις και στον τρόπο που γίνονταν αυτές.
Ένα φαινόμενο, που μέσα στην 8ετία που κύλησε μειώθηκε δραστικά χάρη, α) στη λιθογόμωση του ξοφλημένου μεταλλείου του Μαντέμ Λάκκου, β) την κατασκευή μονάδας διαχείρισης νερού στην έξοδο του μεταλλείου των Μαύρων Πετρών και γ) τη διευθέτηση του ρέματος του Γιαννάβου, για να ελεγχθεί η ροή των υδάτων σε περιπτώσεις εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν παν να λένε ότι θέλουνε
ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΜΕΛΙΣΙ
ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΧΑΣΙΣΙ

Ανώνυμος είπε...

@9:58μ.μ.
Ξέχασες την Ολυμπιάδα και τον καθαρισμό των παλιών αποθέσεων. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που έγινε ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ!