Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ "ANTIGOLD" ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Την τρίτη προσφυγή κατά των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική απέρριψε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Την προσφυγή αυτή είχαν καταθέσει 48 κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί στο σύνολο της η κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα για την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τα έργα α) Μεταλλευτικές — Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας και β) Απομάκρυνση, Καθαρισμό & Αποκατάσταση Χώρου Απόθεσης Παλαιών Τελμάτων Ολυμπιάδας, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.Μ.Β.Χ.» στο Νομό Χαλκιδικής.


Ωστόσο με την απόφαση 551, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο απορρίπτει την εν λόγω, τρίτη κατά σειρά, προσφυγή. Ως αποτέλεσμα, ύστερα και από την χθεσινή απόφαση που απορρίπτει τη δεύτερη προσφυγή (κατά των περιβαλλοντικών όρων) των 264 κατοίκων της περιοχής, κλείνει το μέτωπο των συνολικά τριών προσφυγών με κοινό αίτημα την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Βορειοανατολική Χαλκιδική.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η απόφαση 551 του ΣτΕ αναμένεται να καθαρογραφεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Η πρώτη απορριπτική απόφαση του ΣτΕ κατά της προσφυγής για τους περιβαλλοντικούς όρους για το έργο εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Aναδημοσίευση από www.capital.gr