Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

"Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί στις Σκουριές αύριο Κυριακή 15.02.15 και με αφορμή το κλίμα έντασης που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, κάνει έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία, μακριά από προκλήσεις και ακρότητες.
Οι αντεγκλήσεις και το πολεμικό κλίμα που δημιουργείται δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση την επίλυση αυτού του ζωτικής σημασίας για την περιοχή ζητήματος. Επιπλέον, δυσφημίζουν τον τόπο μας και συνεχίζοντας το κλίμα διχασμού δυσχεραίνουν την οποιαδήποτε προσπάθεια λύσης στο πλαίσιο της δημοκρατίας της νομιμότητας και του δημοκρατικού διαλόγου με όλους τους δημότες. 

Ας διαψεύσουμε όλους αυτούς που βασίζουν την ύπαρξή τους στη μισαλλοδοξία και στη διαίρεση της κοινωνίας. Ας αποδείξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μέσα στο πλαίσιο των θεσμών με διάλογο, ενότητα και αμοιβαίο σεβασμό.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στους παραπάνω άξονες προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη αλλά και οριστική λύση στο μεγάλο πρόβλημα του τόπου μας, ξεπερνώντας τις τεχνητές αντιθέσεις, οδηγώντας τον τόπο μας στο δρόμο της ενότητας, της ευημερίας και της προκοπής."


Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων

Γρ. Δημάρχου

Δήμου Αριστοτέλη

Αναδημοσίευση από www.dimosaristoteli.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Μακάρι ανακοινώσεις αναλόγου πνεύματος και περιεχομένου να είχε εκδώσει ο δήμος και εν προκειμένω το γραφείο δημάρχου πριν από κινητοποιήσεις "antigold" στις Σκουριές σαν αυτές που έγιναν στις 23 Νοεμβρίου και στις 28 Δεκεμβρίου του 2014.

Μακάρι αυτή η ανακοίνωση να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας εξισσοροπημένης στάσης της δημοτικής αρχής τόσο απέναντι στους "antigold", όσο και απέναντι στην πολυπληθή μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το να υπενθυμίσουμε και να απαριθμήσουμε τις ανακολουθίες που υπήρξαν από κορυφαία στελέχη του δήμου σε σχέση με το "ενωτικό λόγο" που κατέθεσαν προεκλογικά, νομίζουμε πως δεν είναι της παρούσης στιγμής. Η κοινωνία γνωρίζει.

Ας ελπίσουμε, ότι έχουμε να κάνουμε με μια ουσιαστική και ειλικρινή επανεκκίνηση της δημοτικής αρχής απαλλαγμένη από "antigold" προκαταλήψεις για να οδηγηθεί ο τόπος στο δρόμο της ενότητας, της ευημερίας και της προκοπής.   

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δήμαρχε,
Το κλίμα έντασης δεν καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες, αλλά εδώ και χρόνια. Απλώς, τώρα σας έγινε αισθητή η παρουσία και των "άλλων". Σε αυτών που τόσα χρόνια πρυτάνευε η λογική και η ψυχραιμία. Σε αυτούς βέβαια που δε πρυτάνευε δεν σας είδα να βγάζετε ανακοίνωση όταν καίγανε τα αυτοκίνητα των εργαζόμενων, όταν τους κυνηγούσαν στα στενά της Ιερισσού διότι ήθελαν να έχουν το δικαίωμα στην εργασία. Σε αυτούς όμως όταν τους καταστρέφονταν η περιουσία τους, οι κόποι ζωής, πρυτάνευε η λογική, η ψυχραιμία και η ανθρωπιά. Ήρθε η στιγμή όμως να πουν: "ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα στενά;" Τώρα λοιπόν θυμηθήκατε ότι δημιουργείτε κλίμα έντασης; Είστε τεχνοκράτης και όχι πολιτικός. Μη χρησιμοποιείτε τις πρακτικές πολιτικών για να επιβιώσετε ως τεχνοκράτης Δήμαρχος. Το πολεμικό κλίμα κύριε Δήμαρχε δημιουργείται από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης αλλά και τις δικές σας. Από τη μία όλες οι γνωστές εξαγγελίες και δηλώσεις της κυβέρνησης και από την άλλη οι δικές σας πράξεις. Κύριε Δήμαρχε, δεν είχατε καμία δουλειά στη συγκέντρωση έξω από το ΣΤΕ. Είπατε ότι πρεσβεύετε την ενότητα. Η ενότητα πρεσβεύεται με πράξεις και όχι με λόγια. Είστε Δήμαρχος όλου του Δήμου και όχι μόνο των ψηφοφόρων σας.
Μιλάτε κύριε Δήμαρχε για δυσφήμηση του τόπου μας. Μα κύριε Δήμαρχε, όταν οι περιβόητοι antigold, δημοσίευαν άρθρα για την υποτιθέμενη μόλυνση των θαλασσών, των νερών και όλων των υπολοίπων που ήταν η ευαισθησία σας;;
Η κοινωνία κύριε Δήμαρχε έχει πολλούς ορισμούς. Ο κοινός παρονομαστής όλων των ορισμών όμως είναι τα κοινά μέσα επιβίωσης. Άρα συμφωνούμε στα κοινά μέσα επιβίωσης (μεταλλεία και τουρισμός σε παράλληλη και αλληλοβοηθούμενη ανάπτυξη) ή διαφωνούμε και συζητάμε όχι για διαίρεση της κοινωνίας αλλά απλά για δύο κοινωνίες.
Ωριμότητα, υπευθυνότητα, Θεσμοί. Αν θεωρείτε ότι η ώριμη και υπεύθυνη υπηρέτηση των θεσμών είναι η παρουσία σας στο ΣΤΕ και η ανακοίνωση πριν τις εκδηλώσεις στις Σκουριές όταν οριστικοποιήθηκε η παρουσία των μεταλλωρύχων τότε τα δικά μου σχόλια περισσεύουν.
Η δέσμευση για καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας σε άξονες δίχως ρόδες δεν μας πείθει.
Πρόβλημα δεν είναι 2000 + εργαζόμενοι, με ασφαλιστικά ταμεία, φόρους και μισθούς πληρωμένα στην ώρα τους. Πρόβλημα είναι η ανεργία, πρόβλημα είναι η ανασφάλιστη εργασία και πρόβλημα είναι να δουλεύεις 12 έως 14 ώρες σε ένα ξενοδοχείο, μαύρα, με 20 €.
Ενότητα μπορεί να υπάρξει μόνο με συνύπαρξη των μεταλλείων και του τουρισμού. Τι δε καταλαβαίνετε;
Προκοπή είναι να δουλεύεις και να πληρώνεσαι. Να πληρώνεσαι και να ξοδεύεις, να δημιουργείς. Σε αυτούς που τα δίνεις να κάνουν το αντίστοιχο. Τέλος μία κοινωνία να ευημερεί. Μία κοινωνία με κοινά μέσα επιβίωσης. Έτσι όπως ορίζουν την λέξη κοινωνία.

http://mion240w.blogspot.gr/2015/02/blog-post_14.html?spref=fb

Ανώνυμος είπε...

Πάμε στο σπίτι μας. Στο φυσικό χώρο μας. Στο χώρο της εργασίας μας. Αυτός ο τόπος είναι οι σκουριές.
Αυτά ο Μίχος να τα λέει για τους μπαχαλάκηδες που φέρνουν οι antigold και δυσφημούν τη Χαλκιδική.
Σ΄αυτούς και την αλητεία τους να βάλει φρένο!

Ανώνυμος είπε...

Αν ο δήμαρχος σε αυτή την ανακοίνωση κάνει αυτοκριτική για τα όσα είπε άθλια είπε και έκανε έξω από το ΣτΕ και στο ραδιόφωνο Κόκκινο στην Αθήνα και αν ζητάει συγγνώμη για την απαράδεκτη στάση του Ζουμπά που τον ενδιαφέρει κυρίως το συντονιστικό και όχι ο κόσμος της περιοχής, ενω τρομάρα του είναι και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου έχει καλώς, αφού πρώτα τα αναγνωρίσει και δημοσίως.
Αλλιως έχει καταφέρει να γίνει ανεπιθύμητος στα Μαδεμοχώρια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μίχος αυτοδιαψεύδεται.Είναι" υπερ του να διαδηλώνει ο λαός μαζικά για τα πιστεύω του...".
Τώρα γιατί τον έπιασε η κ@λ@πιλαλα;
http://www.dimosaristoteli.gr/gr/municipality/2155


Ανώνυμος είπε...

ΜΌΝΟ ΑΥΤΆ ΕΙΝΑΙ 12:56 ΜΜ ΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ; ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ; ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ 750 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ; ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ; ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ...
ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΥΠΟΤΗΘΕΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΣΤΡΕΦΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥΝ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΒΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΡΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΟΥΝ ΣΟΣΟΥΔΙΚΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΝΑΖΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ;Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

τα χασαν οι αντιγκολντ.. η άτεμη η κενωνια ξύπνησε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!!ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΨΑΜΕ ΔΕΝ ΔΙΩΞΑΜΕ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΣΑΜΕ ΔΕΝ ΒΑΨΑΜΕ Κ.Τ.Λ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μιχο και Σωματεια μαζι στα πανηγυρια! Μονο για εκει ειστε!