Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Εργαζόμενοι των μεταλλείων μαζί με τις οικογένειες τους και απλοί κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων συρρέουν από νωρίς το πρωί στις παραγωγικές Σκουριές. 

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα ότι ΔΕΝ διαπραγματεύονται τον κόπο και το μόχθο τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει τα εξής:

Σκουριές, 15 Φεβρουαρίου 2015,

"Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής συγκεντρωνόμαστε στις Σκουριές. Και στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα:



«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Το μέλλον μας και την αξιοπρέπειά μας δεν τα βάζουμε σε διαπραγμάτευση»

Σήμερα ξεκινάει δυναμικά από τις Σκουριές ο αγώνας όλων μας για το παιδιά μας, τα χωριά μας και το μέλλον το δικό μας και του τόπου μας.

Σήμερα διαδηλώνουμε πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ την απόφασή μας να κάνουμε ότι χρειαστεί για να προστατέψουμε ότι κερδίσαμε με αγώνες.

Και θα φωνάξουμε πιο βροντερά από ποτέ ότι:

1.      Εμείς ξέρουμε από αγώνες. Και δώσαμε όλους τους δίκαιους αγώνες μας, με την Αριστερά στο πλευρό μας.

2.      Αυτό το έργο προχωράει νόμιμα και θα είμαστε μπροστά, για να υλοποιηθεί στο σύνολό του. Στις Σκουριές την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι. Και αυτό δεν το βάζουμε σε διαπραγμάτευση.

3.      Εμείς δεν χρειαζόμαστε υποκινητές για να εντείνουμε τον αγώνα μας. Είμαστε  στις Σκουριές γιατί αυτό είναι το σπίτι μας και  βρίσκεται σε κίνδυνο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το προστατέψουμε. Σήμερα, αύριο και για όσο χρειαστεί.

4.      Εμείς δεν προκαλέσαμε ποτέ κανέναν. Και ούτε θα προκαλέσουμε ποτέ. Εμείς είμαστε στην δουλειά μας, στον τόπο μας και έχουμε όχι απλά το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.

5.      Σ’ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε στο πλευρό μας τους συγγενείς, τα παιδιά και τους πατεράδες μας. Τους συγχωριανούς και τους φίλους μας. Την κοινωνία του τόπου μας. Γι’ αυτό και θα νικήσουμε.

Σήμερα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και αυτό είναι το λιγότερο μου μπορούνε να κάνουμε.

Οι Σκουριές είναι το σπίτι μας. Και θα μείνουμε εδώ όσο χρειαστεί για να το σώσουμε.

Αυτός ο αγώνας δεν θα επιτρέψουμε να πάει χαμένος.
Όλοι ΜΑΖΙ θα νικήσουμε."

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι δεν επιλέγουν να συγκρουστούν με την κυβέρνηση αλλά η κυβέρνηση της αριστεράς επιλέγει να συγκρουστεί μετωπικά με τον κόσμο της εργατιάς.
Σε αυτή τη κατάσταση θα πρέπει πλέον να ζητηθεί από τα κόμματα να πάρουν καθαρή θέση και όχι μισόλογα.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣ ΤΟΥ ΡΗΜΑΔ! ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΥΛΙΝ !

Unknown είπε...

οι αλλοι μισοι κατοικοι της περιοχης που ηταν και γιατι?Μηπως η αληθεια ειναι καπου στη μεση?Να μη ξεχναμε οτι οταν μαλλωνουν τα βουβαλια την πληρωνουν παντα τα βατραχια.ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ

Unknown είπε...

Οι υπολοιποι κατοικοι της περιοχης που ηταν και γιατι?Μηπως η αληθεια ειναι καπου στη μεση?Ας μην ξεχναμε τη ρηση.ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ.ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ