Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ: "ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά κατά βάση ο έλεγχος των αδειοδοτήσεων που έχουν δοθεί για το έργο.


"Όύτε η Αττική όπως έχει ανοικοδομηθεί μας αρέσει. Παραλαμβάνουμε μία πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε με το έτσι θέλω μία σύμβαση. Πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό ωρίμανσης έχει φτάσει" διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση για το έαν η ηγεσία του υπουργείου απομακρύνεται από όσα έχει αναφέρει προγενέστερα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισήμανε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικών αδειοδοτήσεων που αφορούν πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές.

Ωστόσο, «η εξόρυξη δεν σταματά» όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους της πολιτείας είναι συχνές: στο πρόσφατο παρελθόν η πολεοδομία Αρναίας είχε ζητήσει τη διακοπή των πολεοδομικών εργασιών στις Σκουριές, απόφαση όμως, που ακυρώθηκε ύστερα από την προσφυγή της εταιρείας στο ΣτΕ.


Ας σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναδημοσίευση από www.capital.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Για να δούμε κατά πόσο το εννοεί αυτό που λέει ο κ. Τσιρώνης και δεν αποτελεί ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα με στόχο τον εφησυχασμό της μεταλλευτικής κοινότητας.

Είναι γνωστό άλλωστε πως ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης έχει μπολιαστεί με τις "antigold" θεωρίες χωρίς κανένας υπουργός και άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος να έχει αποκτήσει προσωπική άποψη για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επίσης, είναι εξίσου γνωστό πως δεν υπάρχει εξόρυξη στις Σκουριές, άλλα πρόδρομες εργασίες. Το να σταματούν κάθε τρείς και λίγο αυτές τις εργασίες με πρόσχημα τον επανέλεγχο αδειών, που στο σύνολο τους έχουν τη σφραγίδα του ΣτΕ μένει να δούμε που θα οδηγήσει.

Μας θυμίζει λίγο τη γνωστή ιστορία με την πολεοδομία Αρναίας, που οι υπάλληλοι της επικαλούνται φόρτο εργασίας και έλλειψη προσωπικού και γι' αυτό το λόγο μετά από 4 σχεδόν μήνες κατάθεσης του φακέλου δεν υπογράφεται η τυπική άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού.

 Να υπενθυμίσουμε εδώ αυτό που πολύ εύστοχα είχε πεί και στη συνέντευξη τύπου που έγινε στη Μ. Παναγία, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επιφανείας Γιώργος Χατζής "αυτή η χρονοκαθυστέρηση είναι εντελώς αδικαιολόγητη, αφού στην περιοχή μας δεν χτίζεται ούτε κοτέτσι"...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους! Πάψατε να είστε αγαθοί.
Η δήλωση Τσιρώνη έχει την ίδια βαρύτητα με τη δήλωση Μίχου για την ενότητα!
Το παιχνίδι είναι γνωστό. Θέλουν να κουράσουν τους Καναδούς για να τους σιχτιρίσουν.
Αυτή η επένδυση όμως είναι τόσο σωστή και νόμιμη που οι antigold θα πάθουν κοκομπλόκο στο τέλος.
Υπομονή σ' όλους. Εχουμε αρκετά επεισόδια ως το τέλος.

Ανώνυμος είπε...

@25 Φεβρουαρίου 2015 - 4:23 μ.μ.
Δίκιο έχεις. Το νέο παιχνίδι αυτής της ανερμάτιστης κυβέρνησης που δεν έχει τίποτα να επιδείξει παρά μόνο πρόλογο και μπλα μπλα λέγεται "δημιουργική αμφισημία". Την εξηγούσε ο Μπαρουφάκης στο Χατζηνικολάου.
Το ίδιο μοντέλο επικοινωνίας ακολουθούν και με τους "θεσμικούς" στην Ευρώπη.
υγ. ευτυχώς έχει και η αγγελοπούλου ελικόπτερο..

Ανώνυμος είπε...

'Αφού Εκλεισε η μία αρτηρία ,μέσω ΣΤΕ πάν να βΡούν εναλλακτική που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των Σκουριών και άρα αs μη γελιόμαστε των μεταλλείων!Στοχοs είναι να δημιουργήσουν τόσα γραφειοκρατικά και λοιπά εμπόδια, ωστε να κάνουν την επένδυση μη συμφέρουσα..
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕι ΚΑι ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Το υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης περιβάλλοντος και ενέργειας και εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση επί των αρχικών δηλώσεων που έκανε ο κ. Τσιρώνης σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους και αναφέρονται τα εξης:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που με θέλουν να διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές, διευκρινίζουμε ότι το Υπουργείο μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα.

Με αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν».
http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5B524%5D=3517&language=el-GR

Νομίζουμε ότι αυτή η αναγκαστική - διευκρινιστική ανακοίνωση επιβεβαιώνει και το αρχικό σχόλιο μας.

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες... της δημιουργικής αμφισημίας το κάγκελο!
Η αλαζονεία και η ασχετοσύνη που κουβαλούν τους καθιστά απόλυτα επικίνδυνους για τη χώρα και το λαό!
Η ιστορία με τα μεταλλεία μας είναι η κορυφή του παγόβουνου! Νύχτα θα φύγουν!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός μ' αυτούς τους τσαρλατάνους. Είναι το μοναδικό ίσως καλό που έκανε η εκλογή Μίχου!

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η κυβέρνηση δε θα πέσει από τη συμφωνία του νέου μνημονίου που είναι έτοιμη να συνάψει με ρου δανειστές μας, αλλά από τις σκουριές.

Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

Ανώνυμος είπε...

Η καλίμπρα που πέρασε η antigold συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ τον Τσιρώνη δεν περιγράφεται ούτε στη διευκρινιστική ανακοίνωση που έβγαλε!
Τον κάνανε ολόισιο. Αλφάδι...

Ανώνυμος είπε...

Τσιρώνης και Λαφαζάνης αν είναι σοβαροί αριστεροί και οικολόγοι και όχι ρεμπεσκέδες ένα πράγμα πρέπει να κάνουν.
ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ.
ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.

Ανώνυμος είπε...

Αλλο πράγμα η αντιπολίτευση και άλλο πράγμα η κυβερνητική ευθύνη!
Για την ελληνική αριστερά η αντιπολίτευση είναι πιο παραγωγική, από την άχαρη κυβερνητική ευθύνη.