Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Γ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ: "ΕΤΣΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ?" - Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΕΓΧΟΣ"

Η αγωνία των δασεργατών για το το μέλλει γενέσθαι μετά την απόφαση του ΥΠΑΠΕΝ για αναστολή των υλοτομικών εργασιών στις Σκουριές, όπως και η επίσημη θέση της "Ελληνικός Χρυσός" γι' αυτήν την εξέλιξη ακούστηκαν στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Bee Channel.

Ο πρόεδρος του σωματείου δασεργατών Βόρειας Χαλκιδικής "Σκουριές 2012" Γιώργος Κούνδουρος ζήτησε από την πλευρά του η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο να άρει άμεσα την αδικία που προκάλεσε στη ζωή των  60 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής που εργάζονται στις δασεργατικές εργολαβίες των Σκουριών.

Όπως επισήμανε ο κ. Κούνδουρος όλες οι υλοτομικές εργασίες του εργοταξίου των Σκουριών έχουν περάσει από τον έλεγχο του δασαρχείου Αρναίας και είναι ακατανόητο για εκείνον η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου.

Σήμερα όπως τόνισε ο κ. Κούνδουρος θα συνεδριάσει το δ.σ του σωματείου για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων του. Πρόθεση τους να κατασκηνώσουν και έξω από τη βουλή, αν χρειαστεί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου δασεργατών.

Επίσης, δόθηκε ο λόγος και στον διευθύνοντα σύμβουλο της "Ελληνικός Χρυσός" Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε θεμιτό και καλοδεχούμενο κάθε έλεγχο που θέλει να κάνει η κυβέρνηση στα εργοτάξια της εταιρείας και γι' αυτό το λόγο σταμάτησαν και οι συγκεκριμένες εργασίες.

Mάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος αυτό το πνεύμα αναδείχθηκε και στην απαντητική επιστολή που έστειλε η εταιρεία προς την ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ καλώντας την παράλληλα να επισκεφτεί την περιοχή..

"Αυτό είναι και το μεγάλο μου παράπονο. Ποτέ και από καμία κυβλερνηση δεν ήρθε ένας υπουργός από την Αθήνα για να συναντήσει τους μεταλλωρύχους μας και να τους σφίξει το χέρι για τη δουλειά που κάνουν" υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της "Ελληνικός Χρυσός".

Ακολουθεί τα 2 βίντεο με τον πρόεδρο του σωματείου δασεργατών Γιώργο Κούνδουρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της "Ελληνικός Χρυσός" Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο.