Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΚΑΤ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

Μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη:
«Δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς αποφάσεις υπό την πίεση συγκεκριμένων κύκλων που μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία»

Μεγάλη Παναγία, 24 Φεβρουαρίου 2015

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και χωρίς να έχουμε λάβει καμία ξεκάθαρη απάντηση, κατεβήκαμε στην Αθήνα και πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας προσπαθώντας να βρούμε εμείς και να συναντήσουμε τους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργικά στελέχη που κρατούν την τύχη μας στα χέρια τους.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια που συνεχίζεται πιο δυναμικά και αυτή την εβδομάδα, είχαμε συμπαραστάτες και τους ευχαριστούμε δημόσια την Γ.Σ.Ε.Ε, την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων και το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής που έκαναν ότι μπορούσαν για να μας ανοίξουν πόρτες επικοινωνίας.

Η τοπική Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη αντίθετα, έκανε ότι μπορούσε για να κλείσει κάθε πόρτα επικοινωνίας με την Κυβέρνηση και αυτό οφείλουμε να το καταγγείλουμε δημόσια. Όλες τις προηγούμενες ημέρες και παρά την αγωνία μας και την ανησυχία μας, η Βουλευτής Χαλκιδικής που εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο όλους εμάς, 2.000 Χαλκιδικιώτες και τις οικογένειές μας και όλους τους συγχωριανούς μας που βασίζουν το μέλλον τους στα Μεταλλεία, αντί να μας αντιμετωπίζει σοβαρά και να εκπροσωπήσει τον τόπο, εμπόδισε μπροστά μας και χωρίς προσχήματα ακόμα και την δική μας προσπάθειά να το πράξουμε.

Απευθύνουμε λοιπόν  ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στον αρμόδιο Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος και μας είδε και μας άκουσε. Τον καλούμε, πριν αποφασίσει να κάνει πράξη την δέσμευσή του σε εμάς και να μας επισκεφτεί στην Χαλκιδική, να αποφύγει κάθε μονομερή ενέργεια, υπό την πίεση συγκεκριμένων κύκλων που μπαινοβγαίνουν με ευκολία στα Υπουργικά γραφεία στην Αθήνα. Αλλιώς θα μας βρει μπροστά του.

Και ξεκαθαρίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:

1.      Θα μείνουμε στην Αθήνα, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είμαστε παρόντες. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόφαση για μας χωρίς εμάς, και χωρίς να ακουστεί προηγουμένως η φωνή μας.

2.      Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας. Εμείς δουλεύαμε, δουλεύουμε και θα δουλεύουμε στα Μεταλλεία

3.      Εμείς δεν εκβιαστήκαμε, δεν εκβιαζόμαστε και δεν θα εκβιαστούμε από κανέναν.

Ο αγώνας μας ΤΩΡΑ δυναμώνει
Και πάλι, με τον αγώνα μας, θα νικήσουμε

Οι Πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι πολλές φορές βρε μπας και την αδικούμε την Ιγγλέζη; Μπας και έχει δίκιο που έχει σε κατώτερη μοίρα ανθρώπους του μεροκάματου από εκείνους της βόλεψης και του μασουλήματος δημόσιου πλούτου και γης;
Όταν όμως θυμάμαι ότι στα χρόνια της TVX πήρε 5 ζεστά εκατομμύρια σα δασολόγος για αποκατάσταση και τώρα παριστάνει την προστάτιδα κάθε είδους τυχοδιώκτη αδιαφορώντας επειδικτικά για το μέλλον και τη ζωή χιλιάδων μαδεμοχωριτών με πιάνει μια τρέλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Ανώνυμος είπε...

'Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου' ισχύει στο έπακρο γιά την εν λόγω εκπρόσωπο των οικολογοβολεμένων της περιοχής.Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι ξεπληρώνει με τέτοιες ενέργειες το τρέχον γραμμάτιο παροχής υπηρεσιών - ψήφων προς τους αυτόκλητους σωτήρες του δήμου Αριστοτέλη.
Σε ότι αφορά την δράση των σωματείων εργαζομένων, συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες τους γιατί μόνο έτσι μπορεί να εισακουστεί ο δίκαιος αγώνας τους σε κέντρα λήψης αποφάσεων που μέχρι χθες είχαν μονόπλευρη ενημέρωση.Είναι πάρα πολλή σημαντική η στήριξη από όσο το δυνατόν περισσότερους και πολυπληθέστερους φορείς, μέχρι να ιδρώσει το αυτί κάποιου αρμοδίου υπουργού.Εχει ο καιρός γυρίσματα και τότε να δούμε που θα κρύβουν τα μπλουζάκια τους οι ζουμπάδες.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Ιγγλέζη έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερ η κατά ενός ζητήματος. Αυτό σημαίνει δημοκρατία.
Το να βάζει τρικλοποδιές σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα σαν τους μεταλλωρύχους για να μην συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και να λέει στους υπουργούς να έρθουν στη Χαλκιδική για να δούν και να μάθουν από πρώτο χέρι τι στην ευχή γίνεται εδώ, αυτό είναι κάτι που προσβάλλει τον κοινοβουλευτισμό εντός δημοκρατικού καθεστώτος με κυβέρνηση μάλιστα αριστεράς. Αυτό το σκηνικό που χτίζει η βουλευτίνα μας δεν υπάρχει και θα ήταν καλό να μη σκέφτεται και λειτουργεί εν θερμώ. Αυτός ο τόπος μας χωράει όλους. Εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώσαμε και εδώ θα γεράσουμε. Είναι κρίμα να επιτρέπουμε στην πόλωση να ορίζει τις μεταξύ μας σχέσεις.

Ανώνυμος είπε...

HΙγγλέζη αύριο θα φέρει ομάδα antigold από την Ιερισσό και Μεγ. Παναγία σε επαφή με το λαφαζάνη και τον τσιρώνη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση θα αρέσε στη βουλευτίνα μας ένας κυβερνητικος βουλευτής της Χαλκιδικής να βάζει λόγια σε υπουργούς για να περιφορνήσουν ή να κοροιδέψουν τους ιερισσιώτες;
Τόλμησε ποτε κάποιος Χαλκιδικιώτης βουλευτής να παίξει τέτοια άσχημα παιχνίδια εναντίον κοινωνικών τάξεων του νομού;
Υπάρχει στο λεξιλόγιο η λέξη ντροπή; Αν υπάρχει ας την ανασύρει και η βουλευτίνα μας.

Ανώνυμος είπε...

Μην ψάχνετε ψύλλους στα άχυρα. Η επιλογή και η απειλή της πόλωσης ήταν το μόνο σοβαρό επιχείρημα των αντιγκολντ.
Τώρα που πήρε μπρος η πραγματική κοινωνία ψάχνονται για ηρωική έξοδο από το λαβύρινθο που από μόνοι τους άφτιαξαν.
Ας τους αφήσουμε να βρουν εκείνοι το δρόμο που επέλεξαν.