Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ" - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά την υπουργική απόφαση ανάκλησης της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές μετέφερε σε δηλώσεις που έκανε στο Bee Channel o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γιώργος Χατζής.

Ο κ. Χατζής έκανε λόγο για οργή των εργαζομένων απέναντι στον υπουργό Λαφαζάνη και την κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς και δεν τήρησε ο υπουργός την υπόσχεση του απέναντι στους εργαζομένους για αποφυγή μονομερών ενεργειών χωρίς προηγουμένως να επισκεφτεί την περιοχή και δεν ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση πως θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 2.000 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως ισχυρίζεται.

Επίσης, ο πρόεδρος των εργαζομένων καυτηρίασε την αντεργατική πρακτική της κυβέρνησης να αποφασίζει παύση εργασιών χωρίς προηγουμένως να έχουν προηγηθεί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Με αυτή την πρακτική παραμένουν χωρίς δουλειά από την Τετάρτη 40 δασεργάτες εξαιτίας της παύσης υλοτομικών εργασιών.

Τόσο ο Γιώργος Χατζής, όσο και ο Γιώργος Κούνδουρος πρόεδρος του σωματείου δασεργατών προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Στο δελτίο του Bee Channel έκανε δηλώσεις και ο διευθύνοντας σύμβουλος της "Ελληνικός Χρυσός" Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος είπε ότι επί της ουσίας η χθεσινή υπουργική απόφαση δεν σημαίνει κάτι. Δεν πλήττονται με λίγα λόγια θέσεις εργαζομένων, αφού η εταιρεία περίμενε από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου να εκδοθεί η σχετική άδεια δόμησης από την πολεοδομία Αρναίας, κάτι που δεν έγινε και δεν χρειάζεται τελικά αφού προέκυψε η χθεσινή υπουργική απόφαση.

Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στα δυο βίντεο που ακολουθούν.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χθεσινή μέρα δικαιώνει την 3μηνης διάρκειας αναβλητική διάθεση (σε βαθμό παρεξηγήσεως) της πολεοδομίας Αρναίας να υπογράψει την άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Ποιος να φανταζόταν άλλωστε ότι με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση όχι μόνο απαλλάσσεται από την υπογραφή της άδειας, αλλά μπορεί να συνεχίσει απερίσπαστη η πολεοδομία το ήδη επιβαρυμένο υπηρεσιακό χαρτοφυλάκιο της με τις εκατοντάδες άδειες δόμησης ιδιωτών που εκκρεμούν... (γιαπιά, κοτέτσια, μάντρεςκλπ)

Τέλος, απόλυτα δικαιωμένοι μπορούν να αισθάνονται και οι εργαζόμενοι που ποτέ δεν πίστεψαν πραγματικά ότι οι υπουργοί και αυτής της κυβέρνησης ήταν ειλικρινείς απέναντι τους όταν «δεσμεύονταν ότι θα επισκεφτούν την περιοχή πριν πάρουν τις όποιες αποφάσεις».
Μια εκτίμηση. Και αυτός ο αγώνας της μεγάλης μεταλλευτικής οικογένειας της ΒΑ Χαλκιδικής θα είναι νικηφόρος. Γιατί; Γιατί δεν βασίζεται σε ιδεολογικούς φανατισμούς, εμμονές, πολιτικές σπέκουλες, αδιαφανή οικονομικά συμφέροντα, επιστημονικοφανής θολούρες και δολιότητες. Αλλά στην επιστημονική αλήθεια και εξέλιξη και το δίκαιο των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης που θέλουν να προκόβουν και να ζουν αξιοπρεπώς με τις οικογένειες τους.

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΥΕΙ Η ΓΙΑΝΣ???