Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:" ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό που λέει και φωνάζει όλη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής χρόνια τώρα, αλλά και αυτό που έζησαν στις συναντήσεις τους με κυβερνητικούς αξιωματούχους τόνισαν σε συνεντεύξεις τους σε ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Ο Χρήστος Ζαφειρούδας και ο Γιώργος Χατζής πρόεδροι των σωματείων υπογειτών και επιφανείας αντίστοιχα περιέγραψαν το κλίμα που εισέπραξαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν με την ηγεσία του υπουργείου παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Ένα κλίμα δυσπιστίας ως προς την αναγκαιότητα και τα οφέλη της επένδυσης προς την τοπική κοινωνία και το κράτος, μια ασάφεια ως προς τις λύσεις που θα δοθούν προς τους 2.000 εργαζόμενους για να μην πέσουν στην ανεργία, εάν και εφόσον προκριθεί η αναστολή της επένδυσης, αλλά και μια δέσμευση ότι πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις υπουργικό κλιμάκιο θα επισκεφτεί τέλη του μήνα ή αρχές του άλλου την ευρύτερη περιοχή και τα μεταλλευτικά εργοτάξια ειδικότερα για να ενημερωθεί επίσημα και ουσιαστικά.

Όπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν αυτό που μεταφέρουν οι εργαζόμενοι μιλώντας προς τους δημοσιογράφους είναι μια στάση ολότελα αρνητική από τους κυβερνητικούς παράγοντες για το μεταλλευτικό έργο που εξελίσσεται στον τόπο μας, η οποία βασίζεται στο τι έχουν ακούσει από τις "antigold" πηγές ενημέρωσης και μόνο. Άλλη πηγή ενημέρωσης δεν έχουν..

Όμως ο απόηχος της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που έγινε στις Σκουριές την περασμένη Κυριακή φαίνεται πως σπάει αυτό το "στεγανό αποστείρωσης" όπως γινόταν άλλωστε και όλα αυτά τα χρόνια με τις περίφημες ημερίδες... ενημέρωσης, όπου ποτέ δεν υπήρχε η άλλη άποψη..



Η συνέντευξη του Γιώργου Χατζή στην Εγνατία tv αρχίζει στο 53':50" και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ΕΔΩ.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας!Μη σταματάτε να λέτε την αλήθεια μας. Την ζωντανή πραγματικότητα που ζούμε στα Μαδεμοχώρια χάρη στα μεταλλία μας.