Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΟΙ "ΚΑΤΟΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ακούω με προσοχή σήμερα, στο διαδίκτυο την Κυριακάτικη (15/02/2015) ραδιοφωνική συνέντευξη της κυρίας Ιγγλέζη, στο κόκκινο, με αφορμή τις εκδηλώσεις στις Σκουριές και πραγματικά έμεινα άναυδος. 

·         Το να ακούω από το κίνημα των αντιδρώντων και τα προπαγανδιστικά τους μέσα κάποια πράγματα με προκαλούν θυμό. Το να ακούω όμως από μία εκλεγμένη βουλευτή της κυβέρνησης, να απευθύνεται σε πολίτες του τόπου από τον οποίο εκλέχτηκε, και να αποκαλεί τους αντιδρώντες «κατοίκους» και εμάς απλά «εργαζόμενους», με εξοργίζει αφάνταστα.


Εμείς στην συντριπτική μας πλειοψηφία είμαστε κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη και δε κουβαλιόμαστε  από όλη την Ελλάδα για να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί. Αυτούς που κουβαλιούνται από παντού, με κουκούλες και πέτρες εσείς τους αποκαλείτε κατοίκους και εμάς τι; Τι ταβάνι έχει επιτέλους αυτή η προπαγάνδα.

·         Κυρία Ιγγλέζη, είστε πλέον βουλευτής της κυβέρνησης. Αθλιότητες περί εκβιασμών και απολύσεων για να συμμετέχουν οι κάτοικοι – εργαζόμενοι στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τα συνδικαλιστικά μας όργανα είναι το λιγότερο αισχρές.   

·         Ο δημοσιογράφος δε, που διενήργησε την συνέντευξη ο οποίος πρέπει να επισημάνω ότι ήταν βασιλικότερος του βασιλέως, μίλησε για ωριμότητα των εργαζομένων.

 Μα κύριε δημοσιογράφε, αν οι εργαζόμενοι δεν είχαν δείξει ωριμότητα και ανωτερότητα όλο αυτό το διάστημα, και  λειτουργούσαν όπως οι αντιδρώντες ξέρετε τι θα είχε γίνει στην περιοχή;

·         Τέλος, από κοινού (δημοσιογράφος και Ιγγλέζη) μίλησαν για τη «νίκη μιας περιοχής που κατάλαβε». Λοιπόν για να τελειώνουμε με αυτό. Σας παραθέτω τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών  στο Δήμο Αριστοτέλη:


Οριστικά τέλος, με τα δημοψηφίσματα και τις ανοησίες. Έχετε δίκιο. Η περιοχή κατάλαβε. Για αυτό έδωσε 363 ψήφους παραπάνω από όσους είχε δώσει το 2012 στη Ν.Δ. Για αυτό έδωσε και 717 ψήφους παραπάνω από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκτός αν θέλετε να πιστεύετε ότι έδωσε τους ψήφους στη Νέα Δημοκρατία διότι ήταν ευχαριστημένοι από το κυβερνητικό έργο. Όσοι θέλουν να εθελοτυφλούν δεν θα τους εμποδίσουμε. Αρκεί να μην εμποδίζουν εμάς.


Όσο για τα ζητήματα απασχόλησης των εργαζόμενων – κατοίκων, της περιοχής, με άλλους τρόπους (χασισοκαλλιέργειες, ΕΣΠΑ κ.λ.π.) εφόσον κλείσει η επένδυση, θα επανέλθουμε.

Αναδημοσίευση από mion240w.blogspot.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα ακούσουμε απ' αυτή την πολιτικό που έχει φτάσει στο σημείο να περιφρονεί συμπατριώτες της επειδή δουλεύουν στα μεταλλεία;

Ανώνυμος είπε...

1:11πμ. Και τι κάνει; Αφού έχει εκτεθεί στο κόμμα της. Αλλα τους έλεγε για την τοπική κοινωνία και άλλα βλέπουν. Τους τρόμαξε η πορεία στις Σκουριές.
Δε πειράζει θα την κρίνει η ιστορία και ο λαός. Τη δουλειά της εκείνη και εμείς τη δική μας.

Ανώνυμος είπε...

Η ιγγλέζη μπορεί να ζήτησε από τους ιερισσιώτες να μην ανέβουν στις σκουριές την κυριακή, προσπάθησε όμως να πείσει την αστυνομία να επιτρέψει στους αναρχικούς από τη θεσσαλονίκη να ανέβουν.

Αυτή είναι η Ιγγλέζη..

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες…
Απευθυνόμενος στον αρθογράφο του mion240w.blogspot.gr πρέπει να του επισημάνω πως ο θυμός είναι πολύ κακός σύμβουλος για μια αντικειμενική κρίση.
Κατ αρχάς θα πρέπει να σας θυμίσω πως δεν ζούμε την εποχή που υπήρχαν πόλεις κράτη που η κάθε πόλη είχε τους δικούς της νόμους. Αυτή η κατάσταση υπήρχε πριν από δυο χιλιάδες χρόνια.
Σήμερα ζούμε σε ένα ενιαίο κράτος με μια ενιαία κυβέρνηση που εκλέγεται από την επικράτεια του ελληνικού λαού και οι νόμοι ισχύουν για ολόκληρη την επικράτεια.
Άρα κρίνοντας απ αυτό το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών για τα μεταλλεία είναι ΛΑΘΟΣ από την βάση του για το πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή.
Με το δικό σας σκεπτικό τότε, θα έπρεπε σε κάθε περιοχή της χώρας που υπερτερούσε κάποιο κόμμα να σηκώνει παντιέρα σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα για κάποιο πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν.
Αυτά που λέει ο αρθογράφος, είναι κουβέντες του Κυριάκου Μητσοτάκη που τις αμόλησε στην tv και γέλασε το χείλη του κάθε πικραμένου.
Αναλύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών σύμφωνα πάντα με το δικό σας σκεπτικό δεν θα έπρεπε να συγκριθεί με τις εκλογές του 12 που έγινε κυβέρνηση ο Σαμαράς και δήλωσε επενδύσεις με κάθε κόστος, αλλά με τις εκλογές του 2009 που δεν υφίστατο αυτή η κρίση στην περιοχή.
Αν αναλύσουμε τα αποτελέσματα του 2009 με τα αποτελέσματα του 2015 θα εξάγουμε ένα διαφορετικό συμπέρασμα απ αυτό το οποίο δίνετε εσείς.

Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών του 2007 από το υπουργείο εσωτερικών.

http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html

βλέπουμε λοιπόν πως η ΝΔ τότε είχε πάρει ένα ποσοστό 55.25% και σήμερα αυτό το ποσοστό έχει κατεβεί στο 37,38 %.
Μιλάμε για μια φθορά της τάξεως του 17.37 %.
Απ αυτό και μόνο συμπεραίνουμε πως οι πολιτικές της ΝΔ δεν είναι αποδεκτές από τον τοπικό πληθυσμό και δεν τις εγκρίνουν, όπως και τα μεταλλεία.
Μην ξεχνάμε όμως πως η κοινωνία της περιοχής ανέκαθεν ήταν συντηρητική κοινωνία και ποτέ στα χρονικά της δεν έβγαλε άλλα αποτελέσματα εκτός από ΝΔ.
Όταν λοιπόν μας κυριεύει ο θυμός λογικό είναι να μην μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς κρίσεις, να παίρνουμε λάθος αποφάσεις, και να οδηγούμε τις κοινωνίες σε ρήξη και καταστροφή.
Όταν μιλάμε για το σύνολο μιας κοινωνίας ΠΟΤΕ δεν καταθέτουμε το προσωπικό μας συμφέρον σ αυτήν αλλά το συμφέρον του συνόλου.
Συμπέρασμα: η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος του αρθογράφου και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι λάθος.
Εκτίμηση μου είναι ότι δίνοντας αυτά τα λάθος αποτελέσματα σε ανθρώπους που καθοδηγούνται από τα ΜΜΕ και προφανώς από την ίδια την εταιρεία στην προκειμένη, μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην περιοχή.
Καλά είναι τα διάφορα blogs να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να είναι αντικειμενικά.
Η νομιμότητα είναι αυτή που θα καθορίσει τις καταστάσεις, και φυσικά οι πολιτικές της κυβέρνησης προς όφελος όλων και όχι των λίγων.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση στον Αστερίξ στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

http://mion240w.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html?spref=fb