Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΦΙΛΟΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΝΩ ΤΑ "ANTIGOLD" ΠΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ..!

Η τοποθέτηση πανό στην είσοδο των Μαδεμοχωρίων με περιεχόμενο σαν αυτό που απεικονίζεται στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησης μας, προκάλεσε την έντονη δυσφορία τόσο των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής όσο και ορισμένων κατοίκων αρνητικά διακείμενων στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μάλιστα ορισμένοι "antigold" σε σχόλια τους υποστήριξαν ότι οι τοποθετήσεις αυτών των πανό είναι μια "παράνομη διαδικασία", αφού δεν δόθηκε επίσημη έγκριση από κάποιο θεσμικό φορέα και ειδικότερα το δήμο.

Φυσικά και όσοι τάσσονται φανατικά κατά των μεταλλείων δεν έχουν την ίδια άποψη όταν πρόκειται για τα δικά τους πανό και τα οποία εννοείται πως είναι καθόλα νόμιμα εγκατεστημένα και πάντοτε απηχούν στη βούληση όλων των κατά τόπους κοινωνιών, που θα τα βρείς να κρέμονται.


Σίγουρα, κάτι τέτοιο θα ισχύει και για τα εκατοντάδες "antigold" banners που έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη Θεσσαλονίκη ενόψει της πορείας που διοργανώνουν οι επιτροπές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης για το Σάββατο.

Το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που μας έστειλαν αναγνώστες του blog και οι οποίες τραβήχτηκαν στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης και τη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Μάρκου Μπότσαρη.

Τα διαδοχικά "antigold" banners
στην περιοχή της αερογέφυρας της Σταυρούπολης
Όπως μας ενημέρωσαν μάλιστα οι φίλοι αναγνώστες τα συγκεκριμένα πανό είναι εκατοντάδες και διπλής όψεως και μπορείς να τα δεις τοποθετημένα ακόμη και σ΄όλες τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού που πλαισιώνουν διαβάσεις δρόμων και διασταυρώσεις οδών.

Προφανώς και οι "antigold" επιτροπές απευθύνθηκαν με αίτημα τους στους δήμους Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά (για την αερογέφυρα της Σταυρουπόλης) ή και όπου αλλού και το αίτημα τους εγκρίθηκε από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων.

Εκτός και αν υπάρχουν αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που πάρθηκαν μια φορά στο παρελθόν, αλλά με διάρκεια αορίστου χρόνου για αντιμεταλλευτικές δράσεις τύπου πορειών και συναυλιών.
  
Τα αντικριστά "antigold" banners στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου - Μ. Μπότσαρη

Ακριβώς δηλαδή όπως έγινε στην Ιερισσό και τα υπόλοιπα 2 χωριά της προ του Άθω περιοχής πριν από 4 χρόνια...

Πουθενά και τίποτα δεν κάνουν οι "antigold" χωρίς την συνδρομή της νομιμότητας. Ελπίζουμε να συμφωνείτε μαζί μας. 

Όσοι τυχόν κράζετε, κατά την άποψη μας, θαυμάζετε... 




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα βέβαια τους πειράζουν τα πανώ και κάθε είδους διαμαρτυρία,αφού τόσα χρόνια έπαιζαν μόνοι τους.Τόση συνήθεια τους έγινε που νομίζουν πως πράττουν πάντα το σωστό το δίκαιο και κατά τον δήμαρχο τους,υπηρετούν την "ενότητα" και την νομιμότητα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ "κράζετε, κατά την άποψη μας, θαυμάζετε..." ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ, ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Τα πανώ που διαφημίζουν δυσφημώντας τον τόπο μας τόσα χρόνια δεν τους πείραξαν τους αντιδημάρχους!.Τα πανώ που μιλάνε για θάνατα για καρκίνο τα κάνουν γαργάρα.Δυστυχώς μ΄αυτούς έχουμε μπλέξει και όχι μόνο!

Ανώνυμος είπε...

Ο εκνευρισμός τους είναι πλέον έκδηλος γιατί όντως συνήθισαν να λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς απάντηση και πλέον δεν μπορούν να δεχθούν το πόσο πολύ εξαπατήθηκαν!! Ο πολιτισμός της εργασίας θα υπερισχύσει της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας όπως το φως κερδίζει πάντα το σκοτάδι!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @27 Μαρτίου 2015 - 3:47 μ.μ.

Σεβαστή άποψη σας, όμως όσο διαρκεί μέσα μας αυτός ο θαυμασμός θα διατυπώνεται σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

και όπως ειπε ο συντροφος φωτοπουλος , της δεη , αν τους πειραξε ,εχει ξυδι στα σουπερ μαρκετ !