Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ-ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ-ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Προς τον Πρόεδρο
του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αριστοτέλη
 Κο Ζουμπά Γεώργιο- Ιερισσός          
                              
Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή την αποχώρηση των μισών δημοτικών συμβούλων της παράταξης "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ", την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ιερισσό και τα όσα προηγήθηκαν αυτής ,θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτησή μας, αφού για μία ακόμα φορά ο χώρος της συνεδρίασης, του δημαρχείου αλλά και το προαύλιό του μετατράπηκαν ,με την ανοχή σας, σε γήπεδο.


Τιμούμε το ρόλο που μας ανέθεσε ο λαός του δήμου Αριστοτέλη κατά τις τελευταίες εκλογές, αν και οι συνθήκες, υπό τις οποίες διεξήχθησαν  αυτές δεν τιμούν το δήμαρχο και την παράταξή του, καθώς έγιναν υπό καθεστώς τρόμου και βιασμού της βούλησης των συμπολιτών μας!

Σε καμία χώρα ανά τον κόσμο ,σε καμία ευνομούμενη πολιτεία  δεν υπάρχει προηγούμενο να μην μπορεί ο αρχηγός και οι υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης του, να επικοινωνήσουν και να  συνομιλήσουν  με το  ένα τρίτο των συνδημοτών τους , όπως συνέβη με μας και τους κατοίκους των χωριών  της προ του  ΆΘΩ  περιοχής.

Εμείς  όμως  με αίσθημα ευθύνης αποδεχτήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα  και αναλάβαμε το ρόλο της αντιπολίτευσης, με  επίγνωση του καθήκοντος και των υποχρεώσεων που μας αναλογούν.

Πήραμε το ρίσκο, προκειμένου να λειτουργήσει η δημοκρατία ξανά και ολοκληρωμένα στο δήμο μας, να είμαστε παρόντες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου ,παρόλο το εχθρικό κλίμα που υπάρχει εκεί από τους γνωστούς αντιδρώντες απέναντι στα πρόσωπά μας. Ξέραμε ότι οι συνεδριάσεις θα είναι δύσκολες  και θα έχουμε συχνά πρόβλημα να εκφέρουμε την άποψη μας αβίαστα ,ελεύθερα και μέσα σε συνθήκες ασφαλείς και δημοκρατικές.

Από αυτό όμως  το σημείο  μέχρι να δεχόμαστε ύβρεις μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από  συνδημότες μας που μοναδικό στόχο έχουν να μας προσβάλλουν, να μας προπηλακίζουν, να μας απειλούν και να μας τρομοκρατούν, η απόσταση είναι τεράστια.
  
Γνωρίζουμε και επιθυμούμε να υπηρετήσουμε το ρόλο μας!

Όμως ,είναι τελείως άλλο πράγμα η άσκηση των καθηκόντων μας   στα πλαίσια ενός θεσμού και άλλο η έκθεση  σε κίνδυνο  της σωματικής  μας ακεραιότητας.

Την Τρίτη  10/3//2015 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έπεσαν δεκάδες κροτίδες,όχι μακριά! Μέσα στο προαύλιο του δημαρχείου.

Η αίθουσα για μία ακόμα φορά ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κατοίκους με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια και μπουφάν SOS,με αποκλειστικό στόχο τον εκφοβισμό μας, την ψυχολογική μας πίεση και τελικά το φίμωμα της άποψης και της φωνής μας.

Εμείς που υπηρετούμε την δική μας άποψη αλλά και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία   δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, σεβόμενοι τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου δεν προσερχόμαστε στην συνεδρίαση του με αμφίεση υπέρ των μεταλλείων.  

Σε ποιο άλλο δημοτικό συμβούλιο κυκλοφορούν άνθρωποι με τέτοια διακριτικά στην αμφίεσή τους μέσα στην αίθουσα, οι οποίοι δεν αρκούνται στον ρόλο του ακροατή αλλά παρεμβαίνουν με φραστικές επιθέσεις σε όποιον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας έχει διαφορετική άποψη από τη δική τους?

Πού αλλού στην Ελλάδα ή στον κόσμο διεξάγεται συνεδρίαση μέσα σε τέτοιες συνθήκες τρόμου, εκβιασμού και σε ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε γήπεδο με χούλιγκαν?

Επειδή, τα επεισόδια της 30ης Μαρτίου του 2012 είναι ανεξίτηλα χαραγμένα στις μνήμες μας και ,κάθε φορά που ακούμε τον ήχο  μιας κροτίδας, ενός βεγγαλικού, ενός βαρελότου  μεταφερόμαστε σ΄εκείνα τα  επαίσχυντα γεγονότα , δεν δεχόμαστε επ'ουδενί να ζήσουμε ξανά τα ίδια,με την ανοχή σας και εντέλει εν γνώσει σας.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά έχουμε και το δήμαρχο, ο οποίος, θέλοντας να καλύψει την ανεπάρκειά του ,όσον αφορά το μηδενικό έργο της δημοτικής αρχής, δυναμιτίζει το κλίμα της συνεδρίασης, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, εναντίον όλων μας ,με απειλές και με ειρωνείες ανεπίτρεπτες, ενώ εσείς αποδέχεστε αυτή την λειτουργία .Οφείλουμε όμως όλοι μας να διαθέτουμε ευπρέπεια πολιτική και ήθος.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν λειτουργεί πλέον σε συνθήκες δημοκρατικές, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη. .Τα γιουχαΐσματα  και οι ζητωκραυγές δεν αρμόζουν αλλά και δεν τιμούν εσάς πρωτίστως και τη δημοτική  αρχή.

Έχουμε υπερβεί τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας αλλά και τις ανοχές μας απέναντι σ'αυτή την κατάσταση.

Κι αν παραμείναμε στην τελευταία συνεδρίαση οι μισοί από μας ,είναι γιατί θελήσαμε να επιβεβαιώσουμε για ακόμα άλλη μια  φορά  ότι μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να συνυπάρξουμε, για το καλό του Δήμου μας. Χωρίς κραυγές και ύβρεις, χωρίς απειλές και προπηλακισμούς. Έτσι υπηρετεί  κανείς την ενότητα στον δήμο.

Εσείς κε Πρόεδρε θα έπρεπε να  είστε ο θεματοφύλακας της δημοκρατικότητας, της δικαιοσύνης και των ίσων αποστάσεων απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όχι  ο συνήγορος της πλειοψηφίας ,ρόλο που μέχρι  τώρα υπηρετείτε πιστά.

 Η  πρόθεση σας να ανέχεστε όλους αυτούς  που έρχονται μόνο για να μας προπηλακίσουν  και να εκτονωθούν, μας αναγκάζει να σας δηλώσουμε ότι  έχει αναδειχθεί  σε μείζον ηθικό   θέμα  και αδυνατούμε να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σε συνεδριάσεις όπου εσείς και οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας ούτε μπορείτε μα ούτε και θέλετε να  υπηρετείστε την ομαλή λειτουργία τους.

Ως εκ τούτου σας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούμε ξανά σε συνεδρίαση υπό τέτοιες συνθήκες και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη  ενέργεια.

Αναδημοσίευση από www.oramapoliton.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιθεται ξεκαθαρα θεμα Δημοκρατιας στον Δημο! Ο Δημαρχος ειναι ανυπαρκτος! Κανουν το Δημαρχειο γηπεδο, του καινε τα οχηματα! Δεν αργει η στιγμη που θα επιθυμησουν και οι μαντεμοχωριτες να παρευρεθουν στις συνεδριασεις του Δημου! Τι θα κανει τοτε; Ως ποτε θα τους παροτρυνει να μην πανε για το καλο της ενοτητας;

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος και ο συρφετός του εκλέχτηκαν για να κλείσουν τις σκουριές.Επιτέλους πάρτε το χαμπάρι.