Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΜΠΡΟΣ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ...

Κάπως έτσι περιγράφεται το "αδιέξοδο" που έχει περιέλθει ο υφυπουργός αποανάπτυξης και ακτιβισμού Γιάννης Τσιρώνης, αναφορικά με το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Δεν το λέμε εμείς. Το παραδέχτηκε ο ίδιος μιλώντας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους κινημάτων και συλλογικοτήτων, όπως δημοσιεύτηκε και στο capital.gr

"Μπροστά σε τετελεσμένες αποφάσεις που είναι θεμελιωμένες νομικά, πρέπει να βρούμε "όπλα" να τις αντιμετωπίσουμε", είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι στο υπουργείο "παρέλαβαν ζητήματα που είχαν λυθεί πρωθύστερα και ήταν τετελεσμένα".

"Η πολιτική του υπουργείου στις Σκουριές είναι να προσπαθήσει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον", είπε, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση, "σε όποιον έχει να προτείνει ένα "οπλοστάσιο", για την αντιμετώπιση του ζητήματος", να του το υποδείξει. "Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν εκείνη που δημιούργησε ένα πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η εταιρία εξόρυξης", τόνισε.

Αυτές οι τοποθετήσεις του κ. Τσιρώνη αποκαλύπτουν ότι το μόνο "όπλο" που έχει προς το παρόν στα χέρια του το υπουργείο απέναντι σε κάθε νόμιμη δραστηριότητα της μεταλλευτικής επένδυσης είναι η εφαρμογή μιας παρελκυστικής τακτικής με αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και ανακλήσεις επί των ανακλήσεων, ώ ανακλήσεις αδειών και πρωτοκόλλων των έργων του επενδυτικού σχεδίου για να ικανοποιηθούν κυρίως και οι εμμονικές αντιμεταλλευτικές αντιλήψεις, που προξενούν ένα επιπλέον στρες στην ηγεσία του υπουργείου.

Και αυτό το αποκάλυψε ο γ.γ του σωματείου υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Γιάννης Μάλαμας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Super Tv και τον Αστέριο Σταθώρο, όπου πριν γίνει η νέα ανάκληση των υλοτομικών εργασιών την περασμένη Δευτέρα ο κ. Τσιρώνης σε συνάντηση με τους εργαζόμενους αποκάλυψε ότι δεν μπορούσε να υπογράψει έγγραφο για τη συνέχιση των υλοτομικών εργασιών που είχε αποφασίσει μετά τη διενέργεια των ελέγχων στις 11 Μαρτίου, αφού όπως τους είπε "θα τον κρεμούσαν στα μανταλάκια" οι σύντροφοι οικολόγοι!!!

Μα τι... ευνομούμενη πολιτεία "οικολογικά" πλασμένη είναι αυτή που ζούμε;

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του γγ του σωματείου υπογειτών 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το "παρατηρητήριο" δεν τους έδωσε τα όπλα που ψάχνουν???
Πως είναι δυνατόν??? Ο πρόεδρος του antigold άλλα λέει.
http://www.youtube.com/watch?v=4GxDqed-uxw

Ανώνυμος είπε...

Σαν πολύ δεν έχετε λάβει υπ'όψη έναν 'φωτεινό παντογνώστη'ηλικιωμένο συνταξιούχο οικολόγο siteλόγο ψευτοακτιβιστή και μνημονεύετε ανελλιπώς τις πανεπιστήμονες εξυπνάδες του? Έλεος πιά φθάνει.Οι αγώνες θα οδηγήσουν στην λύση και όχι η θεοποίηση αρνητικών προτάσεων ενός αγνώστων συμφερόντων και επιδιώξεων ιδιώτη.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φώτο!!Ανάπτυξη...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @20 Μαρτίου 2015 - 10:55 μ.μ.

Να υποθέσουμε ότι είσαι και εναντίον αυτής της υποτυπώδους οδικής διασύνδεσης της Χαλκιδικής με την υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία;

Γιατί για να γίνουν και οι δρόμοι του οδικού δικτύου μας κάποια δέντρα στα βουνά μας έπρεπε να κοπούν και τμήματα βουνών να σκαφτούν.

Επομένως;;;