Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ (Φωτογραφίες)

Από την περασμένη Παρασκευή  κάτοικοι των μεταλλευτικών χωριών του δήμου Αριστοτέλη γνωστότερα και ως Μαδεμοχώρια τοποθέτησαν στις εισόδους των χωριών τους πανό με φιλομεταλλευτικό περιεχόμενο.

Τα πανό αυτά και δεν περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο και δεν είναι στο γνωστό μαύρο φόντο που έχουν αντίστοιχα "antigold" πανό που κατά καιρούς έχουν κρεμαστεί ή είναι σε μόνιμη βάση τοποθετημένα σε επίκαιρα σημεία των 3 παραλιακών χωριών της προ του Άθω περιοχής.

Είναι πανό που απηχούν με κόσμιο τρόπο τη βούληση των Μαδεμοχωριτών για τα μεταλλεία και το ΝΑΙ τους για τη συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας που προσφέρει μια σειρά από ποικίλα οφέλη στον τόπο και την κοινωνία.

Παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με ανάρτηση των Εργοληπτών Χαλκιδικής η τοποθέτηση φιλομεταλλευτικού πανό στην Αρναία προκάλεσε ένα φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Αρναίας και εργαζόμενους, καθώς ο πρόεδρος θέλησε να κατεβεί το πανό, χωρίς αυτή η επιθυμία του να γίνει πράξη, εξαιτίας της παρέμβασης των εργαζομένων.


Είναι βέβαιο, ότι τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής να έχουν ενοχληθεί από την τοποθέτηση αυτών των πανό, αφού ως γνωστόν στην πλειοψηφία τους η  διέπονται από αντιμεταλλευτικές διαθέσεις, απόψεις και ιδέες.

Ωστόσο, αν ήθελαν να είναι δίκαιοι, θα έπρεπε τέτοιου είδους "ευαισθησία" να είναι συνολική και όχι επιλεκτική για να πειστεί και ο μεταλλευτικός κόσμος του δήμου για τις ενωτικές προθέσεις τους.

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής δε θυμόμαστε να έγινε καμία τέτοια απόπειρα για να κατέβουν τα αντιμεταλλευτικά πανό που τοποθετήθηκαν στα 3 παραλιακά χωριά του δήμου. Είτε ακούσια είτε εκούσια έγινε σεβαστή αυτή η μορφή έκφρασης των κατοίκων, όπως και πάρα πολλά άλλα.

Έχουμε ή δεν έχουμε δημοκρατία και ελευθερία έκφρασης ενταγμένη σε πλαίσια σεβασμού;

Παραθέτουμε τα πανό που έχουν τοποθετηθεί στα Μαδεμοχώρια για να καταλάβουν και όσοι δεν είναι από την περιοχή μας, περί τίνος αναφέρονται αυτά τα πανό.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να στε καλά ρε παιδιά με κανατε και γελασα.
Ειδικότερα στο σημείο που τα συγκρίνετε με τα αντιμεταλλευτικα....

Ανώνυμος είπε...

Α!όλα κι όλα!Μην τα συγκ΄ρινετε με τα ναιμεταλλευτικά ,βρε παιδιά!Εκείνα αφορούν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους-ενώ τα δικά σας είναι για τις διακοπες και την καλοπερασή σας!βρε άιντε απο κει,οικολόγοι της βίας,του bulling και της δημοκρατίας της μειοψηφίας!Σας σιχαθήκαμε ,πια!και σας βαρεθήκαμε!επι΄τελους,αυτός ο Κοιμώμενος αλλά Γίγαντας των εργατών ξύπνησε!Δεν έχετε παρά να φοβάστε την οργή τους-αν τους φτάσετε σ άυτό το σημείο!

Ανώνυμος είπε...

Ε βέβαια η μαυρίλα από τα πανό που έβαλαν στην ιερισσό την ουρανούπολη και τα ρόδα δεν πρέπει να μας πειράζει.
Η αφισορύπανση και τα μπάνερ που τοποθετούνται σ' όλη τη θεσσαλονίκη σε δρόμους, γεφυρες και κολώνες ούτε εκείνα πρέπει να μας ενοχλούν. Γιατί εκείνα "εκφράζουν" το τοπικό αίσθημα και δεν δυσφημούν τη Χαλκιδική...
Βρε αντε απ εδώ φασίστες και παλιουποκριτές!

Ανώνυμος είπε...

Φτιάξτε και κανένα πανό στο χέρι! !

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ 1:09 π.μ.
Ξέρεις ποιό είναι το χέρι που έφτιαξε τα αντι πανιά σας που μπήκαν στη θεσσαλονίκη;
Ούτε μηχάνημα τέτοια ακρίβεια και επιτυχία...