Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΧΡ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ: "ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ 11 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΟΥΝ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αυτονόητο που σε κάποιους δυστυχώς είναι δυσνόητο είπε ο πρόεδρος του σωματείου δασεργατών 'Σκουριές 2012" Χρήστος Κούνδουρος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Super Tv και τον Αστέριο Σταθώρο.

Ο Χρήστος Κούνδουρος επανέλαβε ότι ο κόσμος των Μαδεμοχωρίων περιμένει την κυβέρνηση να δώσει τη σωστή λύση, για να μην μαραζώσει η περιοχή και χιλιάδες οικογένειες που ζουν από τα μεταλλεία και την επένδυση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Ο πρόεδρος του σωματείου δασεργατών επισήμανε το ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι απολυμένοι δασεργάτες στην εξέλιξη του έργου και γι' αυτό το λόγο αν και απασχολούνται σε εργολαβίες νιώθουν πως είναι εργαζόμενοι της εταιρείας και γι' αυτό το λόγο περιμένουν μελλοντικά και την οργανική απορρόφηση τους σ' αυτή.

Δείτε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία αυτής της συνέντευξης στο βίντεο που ακολουθεί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Πραγματική Οικονομία της περιοχής έχει ανάγκη από κίνητρα για να αναπτυχθεί όπως επενδύσεις, τραπεζική στήριξη, εμπιστοσύνη στην τοπική αγορά. Όμως την ίδια στιγμή δεν χρειάζεται ανόητα και επικίνδυνα αντικίνητρα (ινδική κάνναβη, μανιτάρια, ραπανάκια κ.α.) που την τρικλοποδιάζουν και την στέλνουν κατ’ ευθείαν στο πάτο, χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση. Ούτε η σκόνη θα φθάσει στον Βόλο, ούτε τα μελίσσια θα γίνουν μετανάστες, ούτε το νερό θα έχει άρωμα αρσενικού. Είναι τέτοια η θέση και η δυναμική των Μαδεμοχωρίων που δεν επιτρέπεται να χάσουν αυτό τους το πλεονέκτημα (εξ'ου και το όνομα) για χάρη κάποιων τουλάχιστον απληροφόρητων και ΄κολλημένων' οικολόγων.

ΟΒΕΛΙΞ