Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΠΟΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ?

Η επιστολή παραίτησης του Γιάννη Μίχου επιβεβαίωσε όσα αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας που τον ήθελε να μην μπορεί να κουβαλήσει ταυτόχρονα τα απαιτητικά φορτία των επαγγελματικών - επιχειρηματικών υποχρεώσεων του με τις σοβαρές υποθέσεις που τρέχουν στο δήμο.

Παρ’ όλα αυτά, πάρα πολλοί κάτοικοι στα βόρεια χωριά του δήμου (Μαδεμοχώρια) καταθέτοντας την άποψη τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δείχνουν να μην πιστεύουν ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος παραίτησης του. 

Υποστηρίζουν μάλιστα όσοι το ισχυρίζονται αυτό, ότι οι λόγοι παραίτησης του δημάρχου δεν είναι τίποτα άλλο από μια εύσχημη δικαιολογία για να κρύψει ο ίδιος την αδυναμία του να υλοποιήσει την έλευση της πολυσυζητημένης ενότητας στο δήμο, εξαιτίας πρωτεύοντος της σκληρής και ανυποχώρητης στάσης των “antigold”, που εκτός όλων των άλλων στερεί 3 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του δήμου που παρέχει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της μεταλλευτικής επένδυσης, σε μια περίοδο οικονομικού στραγγίσματος.

Κάποιοι άλλοι πιστεύουν, ότι αυτή η παραίτηση ήταν ενταγμένη μέσα σ’ ένα προσυμφωνημένο προεκλογικό πλαίσιο, όπου ο κ. Μίχος διαδραμάτισε το ρόλο που του αναλογούσε και τώρα απλά έφτασε η στιγμή της βελούδινης  παραίτησης και αποχώρησης του.

Πάντως, ότι και να λέγεται ο επίσημος λόγος παραίτησης θέλει τον κ. Μίχο να υποστηρίζει ενώπιον των συναδέλφων της παράταξης του και εκπροσώπους του συντονιστικού της Ιερισσού ένα σοβαρό φόβο μετακύλισης από το ευρώ στη δραχμή, όπου σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θέλει να φυλάξει «Θερμοπύλες» όπως τους είπε στην επιχείρηση του και τους 350 εργαζόμενους  που έχει υπό τις οδηγίες του.

Αν ισχύει όντως αυτή  η φήμη,  ο λόγος που οδήγησε τον κ. Μίχο στην παραίτηση (έξοδος από το ευρώ) είναι απολύτως σοβαρότερος και από  την ίδια την παραίτηση του.

Η αποχώρηση του έχει αντίκτυπο τοπικό. Ο λόγος αυτής της αποχώρησης πανελλαδικό και πολύ μεγαλύτερο ίσως...



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι φοβάται ο κύριος Μίχος μην πάμε στη δραχμή και αγανακτήσουν οι εργαζόμενοι του;
Μίχο και λοιποί antigold φαφλατάδες όλα εδώ πληρώνονται...
Και που στε ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνίδι των antigold ήταν και παραμένει καθαρά επικοινωνιακό. Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου 100% πέφτει ο ίδιος μέσα...

Ανώνυμος είπε...

ντροπή σου λίγε γιάννη μίχο, που θαρρείς πως μασάμε κουτόχορτο.