Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

"ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ…"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να σταματήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Β Α. Χαλκιδικής, τονίστηκε από φορείς και παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γιώργος για την ειρήνευση στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη στην οποία δεν συμμετείχαν αν και κλήθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικός Χρυσός, τα σωματεία εργαζομένων της (εκπρόσωποι τους υποστήριξαν ότι βρίσκονταν στην Αθήνα), αλλά ούτε και εκπρόσωποι του κινήματος SOS Χαλκιδική.[…].

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γ. Μίχος, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι του και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Ζουμπάς, ο πρόεδρος του ΕΚΧ, ο αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό. 

Πολλοί εκ των συμμετεχόντων κάλεσαν την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, που αποτελεί γενεσιουργό αιτία των εντάσεων εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

ΑΥΓΗ, 30/04/2015

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το πρόβλημα στην περιοχή δεν το προκαλεί η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, αλλά η υπερεντατική προσπάθεια κάποιων όψιμων "οικολόγων" και νυν εξουσιαστών να διακοπεί η αρχαιότερη παραγωγική δραστηριότητα στην ΒΑ Χαλκιδική για να αποχαρακτηριστούν από μεταλλευτικά 317.000 στρέμματα γης.

Όλο αυτό σε συνδυασμό με την επισταμένη "επιμόρφωση" που έλαβαν τα τελευταία 3 χρόνια στο πως να δείχνουν πλήρη ασέβεια και απαξίωση στους θεσμούς τους κράτους, (αν και εξουσιαστές πλέον), όπως για παράδειγμα στις αποφάσεις του ΣτΕ, όταν αυτές δεν εξυπηρετούν τα κίνητρα και τα συμφέροντα τους.

Αυτό είναι το πρόβλημα στη ΒΑ Χαλκιδική. Όσοι έχουν "τα γένια και τα χτένια", ας ψάξουν τη λύση του προβλήματος στη ρίζα του...