Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΤΟ... ΣτΕ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρακολουθώντας τη συνέντευξη του Γιάννη Μίχου στη Super tv και το δημοσιογράφο Κωσταντίνο Γλύκο μπορεί να μην καταλάβαμε επακριβώς τους λόγους παραίτησης του από το δημαρχιακό θώκο, καταλάβαμε όμως γιατί επί των ημερών του η προεκλογική δέσμευση του για επαναφορά της κοινωνικής συμφιλίωσης έμεινε στα λόγια.

Κατά την ερμηνεία που έδωσε ο κ. Μίχος για την "ενότητα", "ενότητα" δε σημαίνει να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας."Ενότητα" σημαίνει να δείχνουμε σεβασμό στους θεσμούς, οι οποίοι καλούνται να δώσουν λύση στις όποιες διαφορές μας. 

Γι' αυτό άλλωστε και ο ίδιος έδωσε συμβολικά το παρόν, όπως είπε, στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη στην συζήτηση της προσφυγής που κατέθεσε μερίδα κατοίκων του δήμου εναντίον της μεταλλευτικής επένδυσης στο ΣτΕ.

Για τις αποφάσεις του ΣτΕ που επικυρώνουν μέχρι κεραίας το επενδυτικό σχέδιο που εξελίσσεται στα Μεταλλεία Κασσάνδρας ο κ. Μίχος δεν είπε ούτε λέξη...

Τι γίνεται όμως όταν ο ανώτατος δικαστικός θεσμός της χώρας (το ΣτΕ) έχει απορρίψει 8 μέχρι στιγμής προσφυγές των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας;

Όπως μας έχει αποδείξει η μέχρι τώρα πραγματικότητα για τους "antigold", το ΣτΕ υπ' αυτές τις "συνθήκες" δεν είναι ένας θεσμός άξιος σεβασμού, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι δεν δίστασαν να διατυπώσουν την... ρηξικέλευθη άποψη:  "μήπως να επανεξεταστεί και η χρησιμότητα του ΣτΕ;(!!!)" (το είπε όπως μάθαμε κάποιος επιφανής "antigold" σε συνέντευξη του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης...)

Οι θεσμοί για τους "antigold" είναι σωστοί και άξιοι σεβασμού όταν βγάζουν αποφάσεις, όπως τις θέλουν αυτοί. Αν όχι, πρέπει να απαξιώνονται μέσα από το προπαγανδιστικό μηχανισμό τους και γιατί όχι να καταργηθούν και να αντικατασταθούν από κάποιους πιο "οικείους" θεσμούς...

Και μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί η κοινωνική ενότητα δεν πραγματώνεται στα μέρη μας και το ποιος φταίει που δεν συμβαίνει αυτό....

Είναι πολύ απλό. Το... ΣτΕ φταίει!!! Και όποιοι θεσμοί σαν και αυτόν δεν κάνουν ότι επιτάσσει η "antigold" δημοκρατία της Ιερισσού.

Πάντως, ο κ. Μίχος παραιτήθηκε χθες από τόσο από δήμαρχος όσο και από δημοτικός σύμβουλος μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Τη θέση στο δημαρχιακό θώκο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Ζουμπάς, ενώ τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο θα πάρει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λαγέρης από την Ουρανούπολη.

Η είδηση της παραίτησης του κ. Μίχου, συγκέντρωσε και το ενδιαφέρον ξένων ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαδικασία της παραίτησης του καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τηλεοπτικό κανάλι γειτονικής βαλκανικής χώρας!

Ακολουθεί το βίντεο με απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Μίχος στο Super Tv.






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς γιάννη που είναι το κίνημα ενωμένο...κονομήσαμε!

Ανώνυμος είπε...

Άνθρωπος και μάλιστα πολιτικός που κάνει πως δε θυμάται ποιός μετέτρεψε το δήμο σε άντρο ανομίας με τρομοκρατικές επιθέσεις, εμπρησμούς, καταστροφές, μολότοφ και κουκούλες είναι ανάξιος σχολιασμού για ένα και μόνο λόγο. Είναι σε διατεταγμένη υπήρεσία. Ο ρόλος του τελείωσε να κοιτάξει και τις δουλειές του τώρα. Αλίμονο στα κορόιδα. Εδω και τώρα τα σωματεία εργαζομένων, οι κάτοικοι και άνεργοι αγωγές σε βάρος του για εξαπάτηση και στο συντονιστικό φάντασμα. Κομμένες οι ευγένειες. Δεν πέρνουν χαμπάρι αυτοί από τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα φταινε ολοι οι αλλοι και οχι εσεις που καταντησατε τον Δημο σε αυτο το χαλι.Φταιει το Στε που πηγατε να καψετε την προηγουμενη δημοτικη αρχη μεσα στο δημαρχειο,φταιει το Στε που καψατε την αστυνομια ,φταιει το Στε το οτι πηγατε να καψετε τουσ εργαζομενους εκεινη την νυχτα στις Σκουριες,φταιει το Στε για τους προπυλακισμους και τα σπασμενα μαγαζια στην Ιερισσο,φταιει το Στε για το καψιμο του αυτοκινητου στα Νεα Ροδα.Μην ψαχνεις δικαιολογιες και φαντασματα Μιχο,αποκλειστικοι υπευθυνοι εισαστε μονο εσεις που συντηρησατε αυτη την ατμοσφαιρα στην Ιερισσο.Λιγη ντροπη.Αλλα που να την βρεις.Εσυ κρεμασες αυτουσ που σε ψηφισαν. Αλλα να ξερεις οσοι σε ψηφισαν σε κραζουν στην πλατεια στο χωριο για αυτη την ΠΡΟΔΟΣΙΑ.Τωρα θα σε ξαναδουμε την αλλη ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ . Εισαι η ΝΤΡΟΠΗ του χωριου.

R