Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΚΟΜΒΟΪ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Φωτογραφίες)

 Υπό "κατάληψη" βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Αθηνών.

87 λεωφορεία και δεκάδες ΙΧ μεταφέρουν στην πρωτεύουσα τον εργατόκοσμο των Μαδεμοχωρίων της ΒΑ Χαλκιδικής, που πάει να υπενθυμίσει σε κάποιους επιλήσμονες πολιτικούς όλων των κομμάτων, αλλά κυρίως της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  ότι το δικαίωμα στην εργασία και την ευημερία του τόπου τους εκτός από ιερό είναι και αδιαπραγμάτευτο.

Τα λεωφορεία μετά τη σύντομη στάση που έκαναν στα διόδια των Μαλγάρων συνεχίζουν το ταξίδι τους. Ήδη ο μεγαλύτερος όγκος των λεωφορείων έχει περάσει την Κατερίνη και κατευθύνεται προς το κάστρο του Πλαταμώνα.

Ο επόμενος σταθμός είναι στα διόδια Αφιδνών έξω από την Αθήνα και σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμένεται να γίνει στις 6:30 το πρωί.


Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 10 οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΠΕΝ) και από εκεί θα ξεκινήσουν πορεία, με επίδοση ψηφισμάτων στην πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικός Χρυσός, στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο γραφείο του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου, στο κοινοβούλιο και στο ΥΠΟΙΚ.


Η πορεία θα καταλήξει, στις πέντε αύριο το απόγευμα, στο Σύνταγμα, όπου οι διαδηλωτές προγραμματίζουν να παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ.