Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ?

Τα Μαδεμοχώρια είναι κυριολεκτικά στο πόδι εδώ και πάρα πολλές μέρες για την αυριανή κινητοποίηση. 

Η τοπική κοινωνία ζει και αναπνέει στην κυριολεξία γι' αυτό το γεγονός, αφού επιθυμεί να καταστήσει σαφές προς την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να γίνουν άλλο αποδεκτοί οι παρελκυστικοί τακτικισμοί που έχουν στηθεί σε βάρος της μεταλλευτικής και κατ' επέκταση σε βάρος της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, αν ο δήμος θα στηρίξει με κάποιο τρόπο (ανακοίνωση ή φυσική παρουσία) αυτή την κινητοποίηση...

Η τελευταία ανακοίνωση του δήμου με την οποία οι μεταλλωρύχοι χαρακτηρίστηκαν σε "αγανακτισμένους θεματοφύλακες" και "φορείς πιέσεων της εταιρείας" δεν επιτρέπει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για συμπαράσταση από την πλευρά του δήμου.

Ωστόσο, από τη στιγμή που το προεκλογικό διακύβευμα του Γιάννη Μίχου ήταν η επαναφορά της κοινωνικής ενότητας, ενώ παράλληλα ακόμη ηχούν στα αυτιά πολλών δημοτών οι προεκλογικές δεσμεύσεις του δημάρχου για "κανένα εργαζόμενο άνεργο" το πρέπον θα ήταν να συμπαρασταθεί ο δήμος αλλά και ο ίδιος προσωπικά στον αγώνα των χιλιάδων δημοτών του.

Δυστυχώς φαντάζει απίθανη μια ανακοίνωση συμπαράστασης του δήμου. Μακάρι να μας διαψεύσουν τα γεγονότα.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποια άλλα blogs γράφτηκε ότι δεν πρέπει να βάζουμε στο στόμα μας τον δήμαρχο γιατί ως μοναδικός επιχειρηματίας που απασχολεί από 1-200 υπαλλήλους , σέβεται τον μόχθο των εργατών. Ίσως ναι σε προσωπικό επίπεδο. Σε επίπεδο όμως δημάρχου μόνο εχθρικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εις βάρος του δικαιώματος της εργασίας κάποιας μικρής ή μεγάλης μερίδας δημοτών εργαζομένων , υπερκαλύπτοντας γνωμοδοτήσεις ακόμη και του ΣΤΕ (θυμηθείτε την εμφάνιση του προ μηνών στην Αθήνα συνοδεία SOS antigolg ! Τώρα φταίει η ελλιπής ενημέρωση ή ίσως η στενή κομματική γραμμή . Και στις δυό περιπτώσεις αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

ΟΒΕΛΙΞ