Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ANTIGOLDGR.ORG: "ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η OUTOTEC"

Τελικά, αυτή η Φινλανδική η εταιρεία η Outotec, στην οποία η «Ελληνικός Χρυσός» έχει αναθέσει την κατασκευή της μονάδας μεταλλουργίας στο Μάντεμ Λάκκο είναι μια πάρα πολύ καλή εταιρεία στον τομέα της.

Δεν το λέμε εμείς. Το αναφέρει σε ανάρτηση του το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», το οποίο καίγεται να μάθει αν αυτή η παρα πολύ καλή ξένη εταιρεία έχει συμβόλαιο με την Ελληνική «κακή» εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. 

Το πιο κακό για το “antigoldgr.org” είναι ότι η Φινλανδική εταιρεία δεν ασχολείται μαζί του για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα σεναριογραφεί. Γιατί άραγε;;; Ξέρει κάτι;;;

Ίσως και γι’ αυτό το  “antigoldgr.org” βάζει μπροστά το ΥΠΑΠΕΝ ζητώντας να μάθει, αν υπάρχει επιχειρηματική συμφωνία ανάμεσα στις δυο εταιρείες.

Τι καταστάσεις περνούν και αυτοί οι άνθρωποι στο ΥΠΑΠΕΝ; Έχουν που έχουν στις πλάτες τους το ασήκωτο βάρος της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, έχουν να λύσουν και τα υπαρξιακά προβλήματα  του «παρατηρητηρίου». Ας πρόσεχαν….

Αλήθεια, όταν αποδειχτεί ποσό ανακριβείς ήταν οι εισηγήσεις και οι πληροφορίες που υιοθέτησαν στο ΥΠΑΠΕΝ θα το παραδεχτούν και δημοσίως; Θα έχουν  τα κότσια;  

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δεν είναι οξύμωρο να κατηγορείται η εταιρεία για in situ δοκιμές που δεν κάνει, όταν δεν της δίνεται η άδεια να φτιάξει τις υποδομές που θα επιτρέψουν αυτές τις δοκιμές;"

http://www.metalleiachalkidikis.gr/blog/2015/05/metalleiachalkidikis-senariatravigmenaapotamallia/

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που επί μονίμου βάσεως αποδεικνύεται ενοχλητικό με τους παρατηρητές είναι ότι στην τελική μένουν πίσω από τις εξελίξεις. Το ετεροθαλές συνονθύλευμα στελεχών που τους διακρίνει μοιάζει με το ‘ όπου πολλές μαμές , βγαίνει στραβό παιδί ’ . Όλοι τους βιάζονται για το ποιος θα πρωτοανακαλύψει την Αμερική με αντίκρυσμα την αναγνωρισιμότητα μεταξύ των ομοϊδεατών τους, καταφεύγοντας σε τακτικές που μόνο επιστημονικές δεν ονομάζονται και φυσικά εξάγοντας τα αντίστοιχα υποκειμενικά συμπεράσματα. Η Φινλανδική εταιρεία Outotec όπως και η κάθε Outotec δεν μπορεί να ασχολείται με τον οποιοδήποτε καλόβουλο ή όχι παρατηρητή, που δεν εκφράζει κανένα θεσμικό όργανο παρά μόνο την αφεντιά του. Το ΥΠΑΠΕΝ δεν έχει ανάγκη από καθοδηγητές αμφιβόλων γνώσεων και επιδιώξεων παρά από τεκμηριωμένες προτάσεις ειδικών επιστημόνων και μόνο.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στην Ελλάδα τυχοδίωκτες που παριστάνουν τους πολυπράγμονες οικολόγους τυγχάνουν αναγνώρισης και σεβασμού. Σε σοβαρές χώρες αυτοί οι τσαρλατανοι διώκονται αστικά και ποινικά.

Ανώνυμος είπε...

Nikolaos Arvanitidis
Τα μυθοπλαστικά σενάρια που "υφαίνονται" σε βάρος της παραγωγικής λειτουργίας των μεταλλείων Χαλκιδικής καταλήγουν, δυστυχώς για αυτούς που τα κατασκευάζουν,
σε κακόγουστα παραμύθια. Συχνά πυκνά αφορούν στο θέμα της ακαριαίας τήξης (flash melting). Δεν είναι της ώρας να αναφέρει κάποιος την καινοτομία, την πρωτοπορία, την δυναμική της συγκεκριμένης μεθόδου. Ακόμα το πόσο σημαντικό είναι για τους νέους επιστήμονες να δουλεύουν σε περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Αυτό που είναι αξιοπερίεργο είναι πως ορίζεται από μερικούς το πρόβλημα. Γιατί αν κάποιος παίρνει το όποιο λειτουργικό και οικονομικό ρίσκο μπορεί να υπάρχει, αυτή είναι η εταιρία και οι εργαζόμενοι. Ούτε το ελληνικό δημόσιο και πολύ περισσότερο, ούτε οι αντιμεταλλευτικοι έχουν κάποια σχέση.

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

Σίγουρα ούτε καθοδηγούμενους υπαλλήλους αμφιβόλου ηθικής της προηγούμενης κυβέρνησης χρειάζεται το ΥΠΑΠΕΝ από διάφορες εταιρείες που διαθέτουν χρήμα...
Ο νοών...νοείτω

Ανώνυμος είπε...

22 Μαΐου 2015 - 3:19 μ.μ.

ξέχασες να αναφέρεις επίσης ότι στις σοβαρές χώρες διώκουν και αυτούς που δωροδοκούν κρατικούς λειτουργούς όσο χρήμα και αν διαθέτουν....
Μην ξεχνάς ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είναι σοβαρότερο απ αυτό που κατηγορούν κάποιοι, ως τσαρλατάνο...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ 12:34 μμ μαζί σου. Και γι' αυτό το αδίκημα του χρηματισμού μια γαλλική εφημερίδα, νομίζω η ΦΙΓΚΑΡΟ είχε γράψει για τους αντι που χρηματοδότησαν πανεπιστημιακούς για να βγάλουν καα παραγγελίαμελέτες κατά της επένδυσης.