Τρίτη 12 Μαΐου 2015

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΝΑΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Φοιτητές του τμήματος μεταλλειολογίας του Πανεπιστημίου British Columbia στον Καναδά επισκέφτηκαν τα εργοτάξια των Μεταλλείων Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο πολυήμερης εκδρομής τους στην Ελλάδα λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση τους.

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, όπου παρακολούθησαν την αποκατάσταση των παλαιών περιοχών απόθεσης μεταλλευτικών τελμάτων, ξεναγήθηκαν στις υπόγειες εγκαταστάσεις του μεταλλείου και ενημερώθηκαν για τον σχεδιασμό του έργου.


«Όλα τα μέλη της ομάδας που μας υποδέχτηκε ήταν σε θέση να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση, δείχνοντας το πάθος τους για τα έργα στα οποία συμμετέχουν.»

Στο εργοτάξιο των Σκουριών, αντίστοιχα, είδαν την εξέλιξη των εργασιών στα επιμέρους σημεία και πήραν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μεθόδους και τις τεχνικές που έχουν επιλεγεί.

«Όλοι οι εργαζόμενοι έδειξαν να νοιάζονται πραγματικά για το έργο και να αντλούν περηφάνια από την εξέλιξη του.»


Ενημερώθηκαν τόσο για τους όρους υγείας και ασφάλειας όσο και για την περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας και έδειξαν να εκτιμούν ιδιαίτερα τη δουλειά των Ελλήνων μηχανικών.

«Ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα για το πώς ένα μεταλλείο μπορεί να περιορίσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.»

Με την αμοιβαία ευχή “Keep mining!” συνέχισαν το ταξίδι τους για άλλους ελληνικούς προορισμούς.

Αναδημοσίευση από www.hellas-gold.com

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι φοιτητές με επίπεδο και με επίγνωση των σπουδών τους, μακριά από κομματικοποιήσεις και άλλες εξαρτήσεις που κρατάνε τη δική μας νεολαία σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Δε φταίει η νεολαία. Εμείς οι γονείς τους φταίμε και οι επιλογές μας.