Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στις Σκουριές αναφέρθηκε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης στην Βουλή τονίζοντας τα εξής: 

"Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με συνέπεια είναι να προσπαθεί να τηρηθεί πλήρως η νομιμότητα και να προστατευτεί το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον. 

Από τη πρώτη στιγμή η κυβέρνηση μας προέβη σε σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων ήταν η ανάκληση της αρχιτεκτονικής και ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης στις Σκουριές προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος αν τηρούνται οι προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αποστείλαμε δύο σημαντικές παρατηρήσεις που εντοπίζουν σημαντικές ελλείψεις στις τεχνικές μελέτες για τις μεταλλουργικές δραστηριότητες της εταιρείας και ζητάμε εξηγήσεις.

Βεβαίως κάποια μεγάλα συμφέροντα έχουν συνηθίσει να μην ελέγχονται, έχουν συνηθίσει να θεωρούν τον εαυτό τους ως κράτος εν κράτει και έχουν συνηθίσει να θεωρούν τις κυβερνήσεις ως υπαλληλικό προσωπικό. Για αυτό πολλοί ξαφνιάστηκαν με τις κινήσεις της κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά της και  χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους περίπου ως πολιορκητικό κριό απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Το αντίθετο, εμείς στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. 

Η αντίθεσή μας είναι με την επιχείρηση στο κατά πόσον τηρεί την δημοκρατική νομιμότητα και την περιβαλλοντική νομοθεσία και κατά πόσο προστατεύεται με αυτά που πράττει το περιβάλλον, εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε θα μεταχειριστούμε κάθε νόμιμο μέσο για να προστατεύσουμε τα έννομα αγαθά, αυτές τις αξίες που είναι άλλωστε προγραμματικές μας εξαγγελίες», είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναδημοσίευση από left.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Επειδή το "έργο"που παρακολουθούμε αργά ή γρήγορα φτάνει προς το τέλος του, μακάρι η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και αχαλίνωτη διάθεση για ενδελεχή έλεγχο και σε εκείνους που επιχείρησαν να την παραπλανήσουν ως προς το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Εκτός και αν δεν έχουν την διάθεση να μάθουν τι πραγματικά κρύβεται πίσω απ' αυτον τον πριμοδοτούμενο ιδεολογικό φανατισμό με τις εμφανείς συνέπειες του στην κοινωνία της Χαλκιδικής.

Tο βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη στη βουλή μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι υλοτομικες αδειες γιατι δεν αναφερονται απο τον κ Λαφαζανη;;Οι ανεργοι δασεργατες τι ειναι ;;που βρισκονται;; ποιος νοιαζετε..........

Ανώνυμος είπε...

22 Μαΐου 2015 - 8:02 μ.μ.

τι σχέση έχουν οι δασεργάτες με την ελληνικός χρυσός??
είναι υπάλληλοι της εταιρείας???

Ανώνυμος είπε...

23 Μαίου 12:15μ.μ.
Είναι και αυτοί εργαζομένοι σε εργολάβους της εταιρείας.
Αλλά πότε ο βολεμένος κατάλαβε τον εργαζόμενο;