Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

#SKOURIES: "ΣΑΝ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ"

Τρία ολόκληρα χρόνια προσπαθούσαν οι "antigold" να αποσπάσουν από τα στελέχη της τηλεοπτικής εκπομπής "Ράδιο Αρβύλα" ένα καλό σχόλιο για τον αγώνα τους, είτε ζωντανά από την εκπομπή τους, όπως έκανε ο Λαζόπουλος στη δική του, είτε σε κάποια συνέντευξη και σχόλιο τους.

Πες, πες, πες και κράξε κάποιες φορές σε μηνύματα μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τα κατάφεραν και απέσπασαν ένα άρθρο από τον "καφετζή" της εκπομπής, κατά κόσμον Στάθη Παναγιωτόπουλο, που έχει διακριθεί και αγαπηθεί από το τηλεοπτικό κοινό για τα επονομαζόμενα "κρύα ανέκδοτα" του αλλά και για τις ξεχωριστές παρουσιάσεις μουσικών συγκροτημάτων.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος λοιπόν πήρε το "antigold" βάπτισμα του πυρός με ένα άρθρο που αντικατοπτρίζει πλήρως την άγνοια που έχει όχι μόνο επί του ζητήματος, αλλά και επί της περιοχής και κυρίως της τεράστιας ιστορίας και δεσμούς που 'χει με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Μας εξέπληξε ο "καφετζής" του Ράδιο Αρβύλα με τη βεβαιότητα του, ότι στην περιοχή έχει αρχίσει η εξόρυξη και ότι ήδη αυτή έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στα δάση, τα εδάφη και το βουνό...!!!

Και δεν σταμάτησε εκεί. Μας διαβεβαίωσε ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη σ΄όλα αυτά είναι ενταγμένος στα αποκυήματα προπαγάνδας της εταιρείας τα οποία δεν αντέχουν σε καμία επιστημονική προσέγγιση...!!!

Το πιο ωραίο είναι, πως του έκανε εντύπωση το γεγονός, ότι "οι εργαζόμενοι απέκτησαν φωνή... ξαφνικά", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αναρωτώμενος παράλληλα ποιος πλήρωσε τα έξοδα τους στην μεγαλειώδη κάθοδο που έγινε στην Αθήνα στις 16 Απριλίου.

Αν είχε φροντίσει, ο κατά τ' άλλα συμπαθής Στάθης Παναγιωτόπουλος, να 'χει μια πιο σφαιρική εικόνα θα είχε πληροφορηθεί ότι τα έξοδα αυτής της μετακίνησης τα πλήρωσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που στηρίζουν ταυτόχρονα την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στο Στανό όπου ο ίδιος παίζει μουσική σε μαγαζί.

Αλλα για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχουν και δουλειές στον κόσμο για να μπορούν να στηρίζουν και άλλων επαγγελματιών και κλάδων δουλειές. Το ξεχνάνε όμως αυτό όσοι έχουν μάθει να κρίνουν τα πάντα μ' έναν επιφανειακό τρόπο.

Από επιλεκτικές απορίες όμως μια χαρά... Λογικό και επόμενο όσοι είναι ενταγμένοι ή συμφιλιωμένοι  με "antigold" θεωρίες, καθώς η συγκυρία τους ωθεί να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Άλλωστε, από τις Σκουριές έχει παρελάσει στρατός κρατικοσυντήρητων "οικολόγων" που μετέπειτα κάποιοι απ' αυτούς έχτισαν και συνεχίζουν να κάνουν πολιτική καριέρα με χρήματα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων.

Επιπλέον, ο δημοφιλής "καφετζής" του Ράδιο Αρβύλα ως εγνωσμένης αξίας μουσικός παραγωγός πρέπει να είναι και γνώστης του ζητήματος των συναυλιών. Πρέπει να 'χει και εκείνος μια εικόνα πάνω κάτω για το κόστος των δυο μεγάλων "antigold" συναυλιών που έγιναν το 2013 σε Ιερισσό και Θεσσαλονίκη. 

Ας υποθέσουμε, ότι οι τραγουδιστές και οι μπάντες συμμετείχαν αφιλοκερδώς. Τα χρήματα για τις ηχητικές, φωτιστικές και τηλεοπτικές εγκαταστάσεις και όλα όσα απαιτούνται για μια σωστά οργανωμένη συναυλία ποιος τα πλήρωσε; Ή τα χιλιάδες ευρώ που ακούγεται ότι βγήκαν που πήγαν; Αλήθεια, φορολογήθηκαν; Αυτά τα ζητήματα πως ξέφυγαν από τη διερευνητική ματιά του κοινωνικά ανήσυχου Στάθη Παναγιωτόπουλου;

Μήπως τελικά να το ρίξουμε στην πλάκα και τη σάτιρα; Μια χαρά δεν είμαστε με τα γενικόλογα και τα "antigold" κλισέ μας (πχ το ανεκδιήγητο "η εξόρυξη προκαλεί ήδη ανεπανόρθωτες βλάβες"); 

Το αν αυτά τα κλισέ τελικά είναι χοντροκομμένα και βλάπτουν τον τουρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής, την οικονομία και την κοινωνία της στην πράξη απασχολεί κάπως εκείνους που υποτίθεται ότι την αγαπούν και τη νοιάζονται ή την καταπίνει και αυτή την έγνοια η ανεξάντλητη ανάγκη για δημοσιότητα με κάθε τρόπο; 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ύφος του άρθρου και η έλλειψη διασταύρωσης των όσων αναγράφονται, δείχνουν επιεικώς προχειρότητα, αν όχι μεροληψία, φίλτατε Στάθη. Π.χ. να σε πληροφορήσω ότι η εξόρυξη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη... Και φυσικά δεν είσαι σε θέση να έχεις επιστημονική άποψη για ένα τέτοιο πολυδιάστατο έργο. Αλήθεια, γιατί δεν γίνεται μνεία στις αποφάσεις του ΣτΕ που δικαίωσαν τις σχετικές μελέτες και αδειοδοτήσεις; Αυτή η α λα καρτ αποδοχή της Δικαιοσύνης από τη μεριά των αντιδρώντων, υπονομεύει τους θεσμούς και είναι πολύ χειρότερη από τον εμπρησμό του ΑΤ Ιερισσού. Άλλωστε, εμπρησμοί γίνονται από τους "οικολόγους" σχεδόν σε καθημερινή βάση. Εγκαταστάσεις της εταιρείας, αυτοκίνητα εργαζομένων, λεωφορεία, ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος λίγο έλειψε να καεί ζωντανός μέσα στο Δημαρχείο. Και μια και μιλάμε για δήμαρχο, όντως η παραίτηση του εκλεγμένου δημάρχου δεν εξέπληξε κανένα. Όπως δείχνουν τα πράγματα, κατάφερε να εκλεγεί παίρνοντας ψήφους από τα Μαντεμοχώρια που παραδοσιακά ήταν υπέρ των μεταλλείων, λέγοντας παραμύθια περί ενότητας στο Δήμο. Στη συνέχεια παραιτήθηκε, ώστε να αναλάβει ο διάδοχός του, γνωστός πολέμιος των μεταλλείων. Ο κόσμος όμως ψήφισε συγκεκριμένο δήμαρχο και όχι τον διάδοχό του. Αυτό που συνεπώς σου διαφεύγει φίλτατε Στάθη, είναι ότι ο ντόρος που γίνεται γιά τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, δεν οφείλεται σε "οικολογικές ανησυχίες, αλλά στηρίζεται σε πολιτικά συμφέροντα. Για τα όσα λες για τους εργαζόμενους, θα ήθελα απλώς να πώ ότι λυπάμαι που τα διαβάζω. Οι άνθρωποι αγωνίζονται να διατηρήσουν τις δουλειές τους, ζουν εκεί και ξέρουν από πρώτο χέρι αν κινδυνεύει το περιβάλλον ή όχι. Είναι ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας και δεν καταλαβαίνω την έκπληξή σου επειδή απέκτησαν...ξαφνικά φωνή, όπως λες. Όταν ήταν βουβοί, ήταν καλύτερα; Ή μήπως δικαίωμα να φωνάζουν έχουν μόνον οι καθαρίστριες και οι απολυμένοι της ΕΡΤ; Υ.Γ. Προφανώς δεν έχεις κατέβει Αθήνα με λεωφορείο και δεν ξέρεις πόσο έχει το εισιτήριο του ΚΤΕΛ. Σε εκδρομικά είναι πολύ φθηνότερο. Προς πληροφόρησή σου επίσης, κάθε φορά που γίνεται διαδήλωση "οικολόγων" στις Σκουριές ή εκδήλωση στην Ιερισσό, γεμίζει η Χαλκιδική από πούλμαν με φερμένους από όλη την Ελλάδα. Αναρωτήθηκες ποιος τους πληρώνει τα έξοδα;