Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

#SKOURIES: Η ΕΛΛΕΙΨΗ "ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΠΤΕΡΝΑΣ" ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΤΗΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ "ANTIGOLD"?

Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η φωτογραφία που έφερε στη δημοσιότητα το Alterthess.gr από τη χθεσινή συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ του κ. Λαφαζάνη με τους εκπροσώπους των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Δεν ξέρουμε αν είναι μόνο η δική μας εντύπωση, πάντως όλοι όσοι κάθονται στην αριστερή πλευρά της φωτογραφίας ή εκ δεξιών του κ. Λαφαζάνη δείχνουν κατηφείς και προβληματισμένοι.

Γιατί άραγε να επικρατεί τέτοια εικόνα στις τάξεις των εξουσιαστών "antigold"; 

Μήπως φταίει το γεγονός, ότι η ηγεσία του υπουργείου και εν προκειμένω ο κ. Λαφαζάνης και οι νομικοί και άλλοι αφανείς σύμβουλοι του δεν βρίσκουν την πολυπόθητη "αχίλλειο πτέρνα" στο επενδυτικό σχέδιο των Μεταλλείων Κασσάνδρας έτσι ώστε να το σταματήσουν;

Ή τους απογοήτευσε η χθεσινή πενιχρή παρουσία κόσμου (2 λεωφορεία από Ιερισσό) στις συγκεντρώσεις που έκαναν στην Αθήνα σε σχέση με την αντίστοιχα μεγαλειώδη κάθοδο 7.000 Μαδεμοχωριτών στην Αθήνα πριν 48 μέρες;

Μήπως και τα δυο; Δυστυχώς δεν υπάρχεις άνθρωπος στις μέρες μας χωρίς προβλήματα. 

Αν και σοβαρά προβλήματα με... προβλήματα σαν τα παραπάνω έχουν χαώδη διαφορά!


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι της μούγκας. Δεν υπάρχουν λεφτά από τα κρατικά ταμεία για να στηριχτεί ο αγώνας και ο κλήρος πάλι πέφτει στους καημένους κατοίκους της Ιερισσού, που τραμπούκοι θα τους απαιτήσουν χαράτσι για το ταμείο του αγώνα, που είναι μείον.
Και ο κόσμος όμως είναι ματωμένος και υπάρχει πολλή γκρίνια. Δεν υπάρχει όμως και σθένος από κάποιους μέσα στην Ιερισσό για να αντιδράσουν στο χαράτσι των αντί.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει προηγούμενο με τούτους τους ντεμεκ οικολόγους. Ο κόσμος χάνεται και αυτοί τα έχουν βάψει μαύρα επειδή ο κόσμος και δεν πιστεύει τα ψέματα τους και επειδή συντοπίτες τους τρώνε γλυκό ψωμί.
Ας είχαν μυαλό οι οικολόγοι του να μην πω να ήταν σωστοί και να μην έκαναν τόσες απαίσιες πράξεις για να τους στηρίζουν οι εργαζόμενοι τα μαγαζιά στο χωριό τους με τα μισθά τους.
Όχι όμως να μου καις το σπίτι το αμάξι και να σε δίνω και τα ωραία μου λεφτά και από πάνω.!

Ανώνυμος είπε...

..απο μια φωτο δεν μπορείs 'σοι και καλa' να βγάλειs aυτο το συμπέρασμα.Κατήφεια- ξεκατήφεια τουs δέχτηκε στο άψε-σβήσε όμωs σε σε sχέση με εμάs που μαs έχει στο καψώνι τηs αναμονήs και που μετά την Αθήνα για μυστηριώδειs και ανεξηγητουs λόγουs επαναπαυτHκαμε στιs δάφνεs mas ..
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ..ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!(gek)

Ανώνυμος είπε...

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για πολιτικό ρεβανσισμό ή λαϊκά ξεπλήρωμα γραμματίων και δεν έχει καμία σχέση με διαφορές σε επιστημονικό επίπεδο όπως ΔΗΘΕΝ διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους( περιβάλλον, μέθοδοι κατεργασίας ). Τα επίσημα σωματεία εργαζομένων μπόρεσαν να συναντήσουν την β’ ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ μετά από δύο μήνες προσπαθειών ενώ όλοι αυτοί οι αυτοκαλούμενοι υπερασπιστές της αντιμεταλευτικής δραστηριότητας της Β.Χαλκιδικής σε χρόνο dt. Οι αγωνιώδεις προσπάθειές τους για άμεσα μέτρα εναντίον της επένδυσης άλλη μιά φορά πήγανε περίπατο. Οι εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες και ο κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Όσα συμβαίνουν στην Ιερισσό και στον κόσμο της συμβαίνουν γιατί δεν υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί με ηθικό ανάστημα και να τ λέει βεβαίως η ψυχή του για να σιχτιρίσει όλα τα λιμά που με μια μπλούζα και μια πορεία στις σκουριές έγινν αγωνιστές και νταηλίδες μαζί.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΕΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΑ Κ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΗΚΑΜΕ ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΥΛΩΜΑ Η ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ??