Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

#SKOURIES: ΜΑΘΗΜΑΤΑ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Πιστός στην προεκλογική δέσμευση του Γιάννη Μίχου, ο αντικαταστάτης του Γιώργος Ζουμπάς, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ο Δρόμος της Αριστεράς" παρέδωσε στην κυριολεξία απλά μαθήματα... κοινωνικής  ενότητας και... συμφιλίωσης.

Ο νέος δήμαρχος μεταξύ άλλων θεωρεί "διστακτική" την κυβέρνηση που δεν λαμβάνει άμεσα την απόφαση να τερματίσει την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική και την καλεί να την ξεπεράσει αυτή τη διστακτικότητα, ενώ κατά την άποψη του δεν υπάρχει εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην περιοχή αλλά ένταση μεταξύ κατοίκων και της Καναδικής εταιρείας (!!!!???).

Περιέργως, ο κ. Ζουμπάς δε θυμάται ή κάνει πως δε θυμάται, πως μόλις πριν 10 μέρες ο κ. Λαφαζάνης στη συνάντηση που είχαν στο ΥΠΑΠΕΝ ό ίδιος μαζί με την αφρόκρεμα του συντονιστικού της Ιερισσού τους κάλεσε να εγκαταλείψουν τους φιλοπολεμικούς τόνους που έχουν υιοθετήσει γιατί αυτό όπως τους είπε εξυπηρετεί την "Eldorado"...!!!

Δεν θυμόμαστε να κατέγραψαν τα "antigold" MME που παρακολούθησαν την συνάντηση κορυφής αντίδραση από την πλευρά του κ. Ζουμπά και των συντρόφων του σ' αυτά τα λεγόμενα του κ. Λαφαζάνη.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη καλεί την κυβέρνηση να έρθει σε ρήξη με την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας που η ζωή τον έφερε στη θέση του δημαρχιακού αξιώματος είναι κάτι που κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολιτικά και κοινωνικά τη θητεία του.

Προφανώς, στην αξιολογική κρίση του δημάρχου μας 2.000 οικογένειες άμεσα και άλλες τόσες χιλιάδες ακόμη με έμμεσα εργαζόμενους στα μεταλλεία και τα εργοτάξια είναι αμελητέος αριθμός στον τόπο που δημαρχεύει. 

Για να δούμε αν οι εξελίξεις θα δικαιώσουν εκείνον και όποιον έχει τις ίδιες αντιλήψεις μαζί του...

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του κ. Ζουμπά.







9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο εν λόγω δήμαρχος προσπαθεί να μιμηθεί εκείνη την ανεκδιήγητη κ.Ρεπούση που διέκρινε ‘συνωστισμό’ στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922 γιατί κατά την άποψη του δεν υπάρχει εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην περιοχή αλλά ένταση μεταξύ κατοίκων και της Καναδικής εταιρείας. Τώρα το ποιός συντηρεί αυτή την κατάσταση φαίνεται ξεκάθαρα. Θα μπορούσε να κάνει υπομονή λίγες μέρες και μόλις αρχίσουν τα ποντίκια ένα-ένα να πηδάνε από το καράβι τότε θα δούμε την ενωτική-δημοτική συμπεριφορά του.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ΟΒΕΛΙΞ

O Zουμπάς τα λέει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει εμφιλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα σε μας και στους εργαζόμενους.
το κλίμα αυτό το δημιούργησε ο πάχτας όταν είπε ότι θα καούν χωριά όπως επίσης και από τους μεταλλωρύχους που έκαναν την επίθεση στο χοντρό δέντρο με την στήριξη των ΜΑΤ.
τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους.
βγάλε τον γράσο επί τέλους από τα μάτια σου και μάζεψε την γλώσσα σου που έφτασε μέχρι το γραφείο του Μπόμπολα.
στα ποντίκια που αναφέρθηκες, να ξέρεις ότι ζούνε σε σιχαμερά μέρη και σε φυλακές. εκεί που θα καταλήξουν οι σαμαροβενιζέλοι αδώνιδες και
<< δημοσιογράφοι >> σαν και του λόγου σας.
είστε ξεπεσμένα θηρία που χτυπάνε τα πόδια τους λίγο πριν τον βρόγχο του θανάτου.....
εμείς θα παραμείνουμε και θα υπάρχουμε στο διηνεκές, η el dorado όμως όχι!!!

Ανώνυμος είπε...

@ 17 Ιουνίου 2015 - 4:21 μμ
Δε θέλω να μπώ στην κόντρα που έχεις με τον Οβελίξ, αλλά οι 40 επιθέσεις σε αυτοκίνητα, σπίτια εργαζομένων και μαγαζιά κατοίκων που λένε ναι στα μεταλλεία και ξεκίνησαν από το 2012 ποιός το προκάλεσε και ποιός το συντήρησε; Δεν ήταν ο αρχέγονος ακτιβιστής και όλοι οι πρόθυμοι στρατολογημένοι φαντάροι του;
Αυτός δεν ήταν που 'ελεγε δεν μας νοιάζει αν θα σπάσουν κεφάλια, αν θα σκοτωθούν παιδιά και αν θα μπεί κόσμος στη φυλακή; Αυτός δεν ήταν που έλεγε ότι πρέπει να προκαλέσουμε την καταστολή της αστυνομίας;
Νομίζω ότι αυτός ήταν και δεν πρέπει να κάνω λάθος. Επομένως κάτι δεν θυμάσαι σωστά και το μπερδεύεις με τις κομματικές πεποιθήσεις και πιστεύω σου.

Ανώνυμος είπε...

4:21ΜΜ αυτό που έχει τερματίσει είναι η "οικολογική" παρένθεση σας . αν είχατε φιλότιμο θα έπρεπε να έχετε με σκυμμένο το κεφάλι για τις ανωμαλίες που φέρατε στην κοινωνία και όχι να μάς κάνετε και τους καμπόσους από πάνω.

υγ. δε βρίζω, να δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ συγκαταλέγεις τον εαυτό σου στους σοβαρούς σχολιαστές και αναλυτές του κοινωνικού προβλήματος της ΒΑ Χαλκιδικής 4:21μμ.
Ο Πάχτας ναι είπε ότι μπορεί να καούν χωριά αν πάνε να κλείσουν τα μεταλλεία. Η κοινωνία όμως όπως είδες στα Μαδεμοχώρια δεν υιοθέτησε την εκτίμηση του.
Η δική σου όμως μειοψηφική πλευρά όχι μόνο υιοθέτησε ότι τι δασκάλεψε ο Τόλης αλλά φτάσατε στο σημείο να μας κουβαλήσετε όλη την αλητεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για να τρομοκρατήσετε την κοινωνία.
Είναι θράσος να μιλάς για τα επεισόδια της Κυριακής 5 Απριλίου στο χοντρό δέντρο όταν όλη η Ελλάδα είδε με τι είδους εξοπλισμό πολεμικό (φόρμες παραλλαγής, σφεντόνες, ρουκέτες, όπλα) ήρθατε για να διαμαρτυρηθείτε.
Το παιχνίδι σας τελείωσε. Σταματήστε να προκαλείτε την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .ΤΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Προς 'αγανακτισμένο σχολιαστή' 4:21.
Και μόνο που η συνέντευξη είναι στην ΕΡΤ3 δείχνει την κομματική ευταξία του δημάρχου προς το αξιοπρεπές ακροατήριο του.
Οι ψευτομαγκιές και απειλές γενικότερα των ομοίων σου επιστρέφονται καταδεικνύοντας το πραγματικό προσωπείο των τραμπούκων που τα ευσεβή όνειρα τους δεν υλοποιούνται! Ωραίο το τελευταίο για το διηνεκές, μόνο που το έκλεψες από τον Μπαρούφ.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ...
Θα ήθελα να δω τον κο Δήμαρχο στη θέση αυτών που πρέπει να πάρουν αποφάσεις για την επένδυση... Δηλαδή Ακόμα και του Λαφαζάνη, Τσιρώνη, υπηρεσιακών που πρέπει να γνωμοδοτήσουν... Που οι αποφάσεις τους θα έχουν συνέπειες άμεσες σε αυτούς, την καριέρα τους, την κυβέρνησή τους... Το να φωνάζουμε απ' έξω "κλείστε τα μεταλλεία" για να κρατήσουμε ευχαριστημένη την αυτοδιοικητική μας πελατεία, είναι εύκολο... Κι εγώ το κάνω... "Τζάμπα μάγκας" λέγεται το κόλπο..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΖΟΥΜΠΑΣ ΑΝ ΘΈΛΕΙ ΕΝΌΤΗΤΑ ΑΣ ΚΟΙΤΆΞΕΙ ΠΡΟΤΑ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΆ ΧΩΡΙΆ