Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΟ "ΜΑΓΝΗΤΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ

Η... ευρηματικότητα ορισμένων για το πως θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον και την θετική άποψη τουριστών και επισκεπτών για τη Χαλκιδική είναι πράγματι άξια αναφοράς και λόγου...

Στην αερογέφυρα που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο ύψος της εξόδου για Σήμαντρα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό, όπως μάθαμε, κρεμασμένο ένα πανό γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, όπου "κάποιοι" καλούν "κάποιους" άλλους να... απελευθερώσουν τη Χαλκιδική από την εξόρυξη χρυσού !

Εξ όσων γίνεται αντιληπτό και από τη γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης απευθύνονται σε ξένες δυνάμεις τις οποίες καλούν να μεσολαβήσουν για να σταματήσουν την εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Πολύ περίεργο το "μήνυμα" τους, καθώς φανερώνει ασέβεια και απαξίωση προς την Ελληνική πολιτεία, που αν μη τι άλλο είναι κυρίαρχη και κυβερνούμενη μάλιστα τη δεδομένη στιγμή από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που εμφανίζεται πολύ αυστηρή σε ζητήματα έξωθεν παρεμβάσεων. 

Κατά σύμπτωση πολύ κοντά από το σημείο ανάρτησης του πανό βρίσκεται μεγάλο σούπερ μάρκετ γερμανικών συμφερόντων και ως γνωστόν οι γερμανοί είναι πολύ φιλικά διακείμενοι προς τους πολέμιους της μεταλλευτικής.


Το αν και κατά πόσον θα βρει ανταπόκριση αυτή η "δράση" από το εξωτερικό δεν το γνωρίζουμε.

Πάντως, είναι προφανές ότι στο εσωτερικό έχει κερδίσει τη συμπάθεια του δήμου Προποντίδας, εντός των ορίων του οποίου βρίσκεται η αερογέφυρα με το πανό, όπως επίσης της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, οι όποιες και δια της σιωπηλής συναίνεσης τους θα συμφωνούν ότι και μ' αυτόν τον τρόπο μπορεί να επουλωθούν οι πληγές από την ήδη πληγωμένη τουριστική σεζόν της Χαλκιδικής.