Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: "ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ & ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ"

Η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά και στην παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα έχει γίνει στην κυριολεξία εφιαλτική, τονίζει ο ΣΕΒΕ.

Ύστατη έκκληση απευθύνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) για άμεση επίτευξη συμφωνίας με παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Παίρνει παράλληλα θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Η κατάσταση στην οικονομία, στην αγορά και στην παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα έχει γίνει στην κυριολεξία εφιαλτική και η χώρα οδηγείται στην απομόνωση», τονίζουν οι εξαγωγείς και συμπληρώνουν:

«Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους παρακολουθούν αμήχανοι και με τρόμο τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης που πλήττει ανεπανόρθωτα τις ίδιες, την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Πώς αλήθεια θα αποτιμηθεί και θα αποκατασταθεί η ζημία που γίνεται στην οικονομία, στις εξαγωγές, στην απασχόληση, στην απώλεια ξένων αγορών που με τόσο κόπο κατακτήθηκαν;».

Όπως τονίζει ο ΣΕΒΕ, το δημοψήφισμα της Κυριακής θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας. «Δεν αντιλαμβανόμαστε πώς με το όχι θα οδηγηθούμε σε συμφωνία εντός 48 ωρών. Με το ΝΑΙ η συμφωνία θα διευκολυνθεί προς όφελος της πατρίδας και όλων των Ελλήνων», επισημαίνει.

«Οι εξαγωγικές και παραγωγικές επιχειρήσεις μαζί με τον τουρισμό είναι αυτές από τις οποίες θα προκύψει η ανάκαμψη της χώρας, η διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης.

Για το λόγο αυτό επιλέγουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ, ΝΑΙ στη δημιουργική Ελλάδα, ΝΑΙ στην ανάπτυξη και σταθερότητα, ΝΑΙ στην αξιοπιστία, στην παραγωγή, στις εξαγωγές και στην απασχόληση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναδημοσίευση από www.voria.gr