Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΤΟΑ 59: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ

Οι μεταλλωρύχοι που παραμένουν αυτοέγκλειστοι στη στοά 59 του μεταλλείου της Ολυμπιάδας από την περασμένη Δευτέρα δεν είναι μόνοι.

Στο πλευρό τους έχουν ολόκληρη την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής που τους συμπαραστέκεται με όποιο ηθικό και υλικό τρόπο μπορεί.

Εκτός από τις οικογένειες τους, τους φίλους και τους συναδέλφους τους, που βρέθηκαν από το πρωί για να τους εμψυχώσουν με συνθήματα και επιφωνήματα, οι ηρωικοί μεταλλωρύχοι δέχτηκαν προσφορά από επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής εκατοντάδες μπουκαλάκια νερό και στερεά τροφή κυρίως σε κονσέρβες.


Δεν είναι μόνο όμως οι εργαζόμενοι που έχουν βγει στους δρόμους ή έχουν μπει τις στοές για να ανατρέψουν με τον αγώνα τους αυτή την άδικη απόφασης της απερχόμενης κυβέρνησης. 

Και οι γυναίκες τους δίνουν τη δική τους μάχη. Κάποιες από αυτές μοίρασαν  ενημερωτικά φυλλάδια σήμερα το πρωί στη διασταύρωση του Γοματίου σε διερχόμενους οδηγούς που περνούσαν από το σημείο.


Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλό θα ήταν να αναφερθούν τα καταστήματα τα οποία συνδράμουν τον δίκαιο αγώνα των μετταλωρύχων και των οικογενειών τους

Ανώνυμος είπε...

Διαφήμιση σε τέτοιες κρίσιμες ώρες δε χρειάζεται. Όποιος έχει μάτια βλέπει και ψυχή νιώθει.