Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ & "ANTIGOLD"?

Φώτο από πρόσφατη ισχνή "antigold" κινητοποίηση στις Σκουριές,
παρουσία ανθρώπου του δήμου με το λευκό ημιφορτηγό που διακρίνεται δεξιά
Βρισκόμαστε στην 5η μέρα κινητοποιήσεων της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής και οι άνθρωποι του δήμου Αριστοτέλη συνεχίζουν να παριστάνουν τους αδιάφορους.

Κανένα ενδιαφέρον και καμία συμπαράσταση προς τον εργατόκοσμο της ΒΑ Χαλκιδικής που εκτός του πλούτου που παράγει συμβάλει με τους φόρους και τις εισφορές του στα κρατικά  ταμεία στην σταθερή και ομαλή μισθοδοσία των αρχόντων, των στελεχών και των υπαλλήλων του δήμου Αριστοτέλη.

Τελείως διαφορετική είναι η στάση του δήμου σε ότι αφορά τους πολέμιους της μεταλλευτικής. Στις κινητοποιήσεις τους δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει η παρουσία έστω ενός εκπροσώπου του δήμου. Μάλιστα για αυτές τις παρουσίες συμπαράστασης στον "αγώνα" τους χρησιμοποιούνται οχήματα του δήμου και κατ' επέκταση διακινούνται χρήματα και περιουσία όλων των δημοτών...

5 μέρες στην στοά 59 κανένας δημοτικός εκπρόσωπος
δεν φιλοτιμήθηκε να τους επισκεφτεί..
Για να μην θυμηθούμε το δεκαχίλιαρο που έδωσε ο δήμος σε αμοιβές δικηγόρων επί προσφυγών που κατέθεσε κατά του επενδυτικού έργου στο ΣτΕ σε εποχές που δεν έβρισκε χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία.

Αξίζει εδώ να πούμε, ότι στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Τρίτη οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Αργύρη Τσακνή, ο ίδιος επιχείρησε να αποκρούσει τα παράπονα που του εξέφρασαν για επιλεκτική συμπεριφορά του δήμου, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει... πλέον!

 ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ "ANTIGOLD" ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ..

Θα κλείσουμε αυτή την ανάρτηση με μια προπαγανδιστική είδηση που είχαν διακινήσει οι "antigold" πριν από 3 χρόνια τέτοια εποχή περίπου στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ουρανούπολης και του Αγίου Όρους, ενδεικτική του ύφους και των διαρκών προθέσεων τους.

Μας το θύμισε η φωτογραφία που έφεραν στη δημοσιότητα οι "Εργολήπτες Χαλκιδικής", όπου απεικονίζει ένα τζιπ όχημα που ανήκει στο δήμο να κυκλοφορεί σε "antigold" κινητοποίηση στις Σκουριές.

Πρόκειται για το ίδιο όχημα με το οποίο ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη ο φωτογραφικός φακός τον αποθανάτισε να πηγαίνει στο διπλό μέτωπο της πυρκαγιάς.

Τι βρήκαν να πουν όμως τότε οι διαχρονικοί διακινητές του ψεύδους και της παραπλάνησης; 


"Ότι κάνει επίδειξη με πανάκριβο αυτοκίνητο μέσα στα καμμένα". Ένα αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί επί δημαρχίας Βλαχόπουλου και κανέναν όπως φαίνεται δεν ενοχλεί τώρα να κυκλοφορεί μέσα σε αντιμεταλλευτικές πορείες 

Τώρα δεν υπάρχει τίποτα το επιδεικτικό, εκτός ίσως από την διαρκή αδιαφορία του δήμου προς τους δημότες του που αγαπούν τα μεταλλεία. Ένας συνδυασμός που εκλέχτηκε με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα την επιστροφή της κοινωνικής ενότητας... 

Το να πάς στα πύρινα μέτωπα με τέτοιο όχημα ήταν επίδειξη...
Σήμερα με το ίδιο όχημα στις Σκουριές είναι... ανάγκη
για συμπαράσταση στον "αγώνα"...?