Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Με απόφαση της 20ης Αυγούστου 2015, η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος διατάζει την διακοπή των εργασιών στα έργα της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, σε συνέχεια της από 19 Αυγούστου 2015 απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για ανάκληση των τεχνικών μελετών που αφορούν στα συγκεκριμένα έργα.

 Παρακάτω μπορείτε να δείτε αυτούσια την απόφαση:

* ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Είναι απορίας άξιο το γεγονός πως η παραιτηθείσα κυβέρνηση ενώ έδειχνε πως καιγόταν από ενδιαφέρον για την βιωσιμότητα της μεταλλουργίας χρυσού, σταμάτησε έργα που στην παρούσα φάση δεν έχουν καμία σχέση με τις μελλοντικές μεταλλουργικές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα η μονάδα εμπλουτισμού στις Σκουριές και ο χώρος απόθεσης στον Κοκκινόλακα. 

Υπάρχει μια τεράστια δυσαρμονία ανάμεσα στα λόγια και τα έργα τους. Όπως πάντα  και σ' όλα άλλωστε... 

Τέλος, εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός, ότι στην έγγραφη κοινοποίηση της διακοπής των εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στους αποδέκτες η "antigold" τρόικα της Ιερισσού! 

Δηλαδή το γραφείο δημάρχου, το γραφείο της κ. Ιγγλέζη και το συντονιστικό της Ιερισσού. 

Ελπίζουμε να είναι ένα τυχαίο γεγονός και να μην συνδέετε με τις τελευταίες σαρωτικές αλλαγές στις διευθύνσεις του ΥΠΑΠΕΝ.