Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΜΕ... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ (Π.Χ. ΤΟΥ #SKOURIES) ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Ο Σταμάτης Κριμιζής είναι ίσως ο κορυφαίος αστροφυσικός στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο 77χρονος ακαδημαϊκός έχει συνδέσει το όνομα του με τα σημαντικότερα εγχειρήματα της ΝΑΣΑ στο διάστημα, όπως οι αποστολές των Voyager 1 και 2.

Αυτός λοιπόν ο σπουδαίος Έλληνας και  επιστήμονας με Ε κεφαλαίο έδωσε μια συνέντευξη στο ιστολόγιο eirinika.gr στην οποία μιλάει για όλα αυτά που σημάδεψαν την καριέρα του, αλλά και εκείνα τα διαστημικά και γαλαξιακά ζητήματα που αγνοούν οι κοινοί θνητοί.

Στη συνέντευξη αυτή μας έκανε μεγάλη εντύπωση η μετριοπάθεια και η σοβαρότητα του κ. Κριμιζή, ο οποίος αν και ασχολείται με θέματα που εξιτάρουν την φαντασία των καταστροφολόγων εκείνος προτιμά  να ορίζει το πλαίσιο στο οποίο οφείλει να κινείται ένας επιστήμονας έτσι ώστε η γνώση που αποκτάει να έχει επιστημονικά αντικειμενικές και ρεαλιστικές βάσεις.

Επιλέξαμε 2 χαρακτηριστικά σημεία από τη συνέντευξη του και τα οποία τα παραθέτουμε:



Ίσως να είναι πολύ άδικο που τολμούμε να συγκρίνουμε αυτόν τον ΆΝΘΡΩΠΟ και ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΑ με κάποιους τσαρλατάνους (ας μας επιτραπεί η έκφραση) που χρησιμοποίησαν την επιστημονική ιδιότητα τους στο μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Όμως δε γίνεται διαφορετικά όταν έχεις ακούσει από τα χείλη τους για "φέρετρα μεταλλωρύχων" και "σίγουρους θανάτους από καρκίνο μικρών παιδιών και κατοίκων όλων των ηλικιών" ή "μη αναστρέψιμη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα", χωρίς όμως να έχουν καμία επαφή και σχέση με το μεταλλευτικό πεδίο και τις ιδιαίτερες πτυχές του.

Και την ίδια στιγμή να διαβάζεις από τον υπεύθυνο διαστημικών προγραμμάτων της ΝΑΣΑ ότι ΜΌΝΟ μέσα από τη συνεχή διενέργεια πειραμάτων προκύπτουν απτά δεδομένα που σε βοηθούν να γίνεσαι υπέρμετρα αντικειμενικός στις κρίσεις σου...

Ξέχωρα ότι ένας επιστήμονας οφείλει να εστιάζει στο εφικτό και να μην συγχέει τη σημασία της επιστημονικής ενασχόλησης του με προσωπικές επιδιώξεις...

Ψιλά γράμματα αυτά για κάποιες επιστημονικές "αυθεντίες" του #Skouries. 

Διαβάστε την καταπληκτική συνέντευξη του Σταμάτη Κριμιζή ΕΔΏ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοί οι αντιγκολντ "επιστήμονες" με 100 τσέπες και άλλες τόσες μασέλες που μόλυναν την κοινωνία με σύγχυση, ψέματα και στο τέλος τέλος διχασμό πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν.
Τερμα με την ανοχή!

Ανώνυμος είπε...

οι #σκουριές είναι η καλύτερη φάμπρικά για όσους δεν θέλουν να ζουν από το μεροκάματο.. ξέρουν αυτοι τι κάνουν!