Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΑΠΕΝ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ"



Ο Γιάννης Βούλγαρης υπογείτης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας από σήμερα το πρωί βρίσκεται στο ΥΠΑΠΕΝ με άλλους 39 αγωνιστές συναδέλφους για να παλέψει για το αυτονόητο. 

Το δικαίωμα επιστροφής στην εργασία τους το ταχύτερον δυνατόν, καθώς ο χρόνος κυλάει και 164 μεταλλωρύχοι κλείνουν δύο εβδομάδες μέσα στην υγρασία και το σκοτάδι.

Το ξεκαθάρισε μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής "Πρωινή Ενημέρωση" και το δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο καταστώντας σαφές, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από κανένα αγωνιστικό μέτωπο (ΣΤΟΑ 59 και ΥΠΑΠΕΝ).

"Θέλουμε πίσω τη δουλειά που μας έκλεψε ο Σκουλέτης. Το ψωμί μας. Με μια απόφαση σκότωσαν την τοπική κοινωνία στη ΒΑ Χαλκιδική. Τα περιβαλλοντικά θέματα έχουν λυθεί από το ΣτΕ, Δουλεύουμε σε μια νόμιμη εργασία. Να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Εδώ και τώρα λύση για να βγούν οι συνάδελφοι από τις στοές" τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Βούλγαρης.

Στο πάνελ ήταν καλεσμένοι και εκπρόσωποι κομμάτων. Δυσμενή εντύπωση προκάλεσαν σε εμάς τα καφενειακά μαθηματικά του εκπροσώπου του ΚΚΕ αναφερόμενος για τα οικονομικά οφέλη της επένδυσης αναφορικά με τον επενδυτή, τους εργαζόμενους, το κράτος, όπως επίσης και η εμμονή και το μένος του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ με την επενδύτρια εταιρεία.

"Αυτή θα έπρεπε να είναι απέναντι μας. Με αυτήν έχουμε πρόβλημα και όχι με τους εργαζόμενους" δήλωσε χαρακτηριστικά και σαφώς σε πιο φιλεργατικούς τόνους σε σχέση με την κυνική στάση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη σε άλλο τηλεοπτικό παράθυρο, όπου είπε για τους 2.000 εργαζόμενους που είναι στο δρομο: