Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος έδωσε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο ιστολόγιο της zougla.

Λέμε εκ βαθέων γιατί για πρώτη φορά χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για όσους χρησιμοποιούν ανακρίβειες σε βάρος του επενδυτικού σχεδίου ειδικότερα και της μεταλλευτικής δραστηριότητας γενικότερα.

"Καλές οι δηλώσεις και οι δημόσιες σχέσεις, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αμυνθούμε και νομικά. Πρέπει να πληρώσουν όσοι λένε ανακρίβειες. Είναι κρίμα για όλους εμάς που είμαστε επιστήμονες αλλά και για όλους όσους παλεύουν με αυτά που κάποιοι εντός εισαγωγικών λένε τοξικά. Πρέπει να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια μας. Δεν έχω δει τίποτα απ' όλα αυτά που ακούγονται εναντίον μας σε μια σοβαρή επιστημονική δημοσίευση."

Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος επανέλαβε ότι το περιβαλλοντικό και οικονομικό σκέλος της ωφέλειας της επένδυσης έχει κλείσει με τις αποφάσεις που έχει λάβει το Συμβούλιο της Επικρατείας έπειτα από 3 προσφυγές και απέδωσε τις αντιδράσεις στο γεγονός ότι  υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που είναι ιδεολογικά αντίθετη στη μεταλλευτική συν του ότι κατά τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου κάποιοι σήκωσαν τείχη στα χωριά της προ του Άθω περιοχής. "Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ΒΑ Χαλκιδικής είναι υπέρ της επένδυσης." 

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός υπενθύμισε ότι ενώ η εταιρεία περίμενε να κληθεί από την κυβέρνηση σε διάλογο για να δώσει διευκρινίσεις επί των θεμάτων που υποτίθεται ενδιαφέρουν την κυβέρνηση για την ομαλή εξέλιξη του επενδυτικού έργου. "Αντί αυτού μας ήρθε η ανάκληση των τεχνικών μελετών" επισήμανε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τουστο βίντεο που ακολουθεί.