Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. ΧΑΤΖΗΣ: "ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΤΗΣ κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επιφανείας Μεταλλείων Κασσάνδρας αποτιμώντας τη χθεσινή συνάντηση στο ΥΠΕ, κατά την οποία οι εργαζόμενοι είχαν ρόλο παρατηρητή στο "μπρά ντε φερ" μεταξύ υπουργείου και Ελληνικός Χρυσός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα γίνονται για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο της τοπικής κυβερνητικής βουλεύτριας.

"Από τη συζήτηση δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Το ζήτημα που έχει προκύψει με το "επι τόπου" είναι θέμα ερμηνείας και εδώ θα βοηθήσει με την απόφαση του το ΣτΕ. Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Πρέπει να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο της κ. Ιγγλέζη. Έτσι όμως δεν μπορεί να λειτουργεί σοβαρά ένα κράτος που θέλει να έρθουν επενδύσεις για να αναπτυχθεί και την ίδια στιγμή τις διώχνει επειδή δεν αρέσουν σε κάποιους." τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου "Αγία Βαρβάρα".

Ο Γιώργος Χατζής αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και στις πηγές που από το ΥΠΕ αναφέρουν ότι μπορεί να αρθούν από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας καλώντας αυτούς που ισχυρίζονται όλα αυτά να ενημερωθούν καλύτερα για την εργασιακή νομοθεσία.

"Τι προσφυγές να κάνουμε για να ξαναπάμε στις δουλειές μας όταν έχουν κλείσει και τον Κοκκινόλακα και δε μπορούν να γίνουν αποθέσεις; Όσοι τα λένε αυτά να μάθουν καλύτερα την νομοθεσία και να ενημερώσουν και τον κ. Σκουρλέτη."

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Χατζή στο βίντεο που ακολουθεί.