Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

"Δώστε λύση τώρα για τα μεταλλεία" φώναξε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Θεόδωρος Αδαλής ξεσπώντας χθες στη σύσκεψη των συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη ενόψει του συλλαλητηρίου της ΔΕΘ.

"Υπάρχει μια επιχείρηση στη Β. Ελλάδα που δίνει δουλειά 12 μήνες το χρόνο σε 2.000 εργαζόμενους. Υπάρχουν χωριά στην περιοχή που δεν έχουν ούτε ένα άνεργο. Και έχουν βαλθεί να το κλείσουν" είπε καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Τσίπρα, τον πρώην υπουργό Παραγωγικής Ανσυγκρότησης Π. Σκουρλέτη και τη βουλευτή Χαλκιδικής Κ, Ιγγλέζη πως χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους για πολιτικούς λόγους.

"Αυτή η κυβέρνηση από τη μέρα που ξεκίνησε τα έχει βάλει με αυτή την επιχείρηση. Αυτή η επιχείρηση είναι η καλύτερη που λειτουργεί στην περιοχή και δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας. Αυτοί βάλθηκαν να την κλείσουν σώνει και καλά γιατί θέλουν να πάρουν ψήφους" είπε και πρόσθεσε: "Λίγες ώρες προτού προκηρυχθούν οι εκλογές, βγήκε ο Σκουρλέτης και είπε κλείνω την επιχείρηση. Γιατί υπάρχει μια βουλευτίνα στο νομό η οποία δεν κάνει τίποτα άλλο από το να θέλει να κλείσει τα μεταλλεία, ενώ ήταν μέσα και δούλευε τόσα χρόνια".

Το εργοστάσιο

Με το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας να τελεί υπό κατάληψη και τους 164 υπογείτες να διανύουν την 9η μέρα στις υπόγειες στοές, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να λάβει απόφαση για την επαναλειτουργία των μεταλλείων, ενώ ανέμεναν ανταπόκριση στο αίτημα που απηύθυναν στον υπηρεσιακό υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ι. Γκόλια για ορισμό συνάντησης.

"Ο υπουργός μπορεί είναι υπηρεσιακός, αλλά μπορεί να πάρει απόφαση. Από τη στιγμή που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δεν ζητάμε χάρη αλλά μόνο το δίκιο μας" είπε στην ίδια σύσκεψη ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής και πρόεδρος του σωματείου υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστος Ζαφειρούδας.

Εφημερίδα "Έθνος" 02/09/15