Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕ


Συνεχίζουν να παραμένουν οι αγωνιστές μεταλλωρύχοι στις σκηνές έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επί της λεωφ. Μεσογείων.

Ενημερώνουν τους περαστικούς κατοίκους της Αθήνας και μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στα διερχόμενα αυτοκίνητα έχοντας στο πλευρό τους και απολυμένους δασεργάτες.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν έξω από το υπουργείο μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι μεταλλωρύχοι ξεκαθαρίζουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους έξω από το υπουργείο επί αόριστον, αν δεν δοθεί λύση εδώ και τώρα, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στην Χαλκιδική βρίσκονται σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.

Άλλωστε, η εβδομάδα που ξεκινά είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αύριο είναι η τριμερής συνάντηση στο ΥΠΕ στην οποία θα λάβουν μέρος ο Π. Σκουρλέτης, η Ελληνικός Χρυσός και οι εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων. 

Επίσης, βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης από το ΣτΕ στην αίτηση ανάκληση της απόφασης Σκουρλέτη και φυσικά της συζήτησης στο ΣτΕ την προσεχή Παρασκευή 2 Οκτωβρίου της βασικής προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός για ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης που κρατάει κλειστά τα μεταλλεία από τις 19 Αυγούστου.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από τους Εργολήπτες Χαλκιδικής. 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάποιοι έχουν ασθενή μνήμη καλό είναι να θυμηθούν τις διαφορές μεταξύ ευνοημένων και μη του συστήματος. Από την μια οι αδικημένες καθαρίστριες-σχολικοί φύλακες που με πληρεξούσιο δικηγόρο κοτζάμ υπουργό (με το αζημίωτο του 12% βέβαια) και την πλήρη δικαίωση νομικά αστικά και συστηματικά. Από την άλλη σκληρά εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι σκαλωμένοι στα γρανάζια ενός πολιτικού παιγνιδιού με μοναδικό παίχτη το βαθύ δημόσιο. Πως θα υπάρξει αντικειμενικότητα σε αυτή την κακώς πολιτικά και όχι επιστημονικά υπαρκτή διαφορά? Μόνο με διάλογο και τεκμηριωμένη επιστημονική αντιπαράθεση γεγονότων και μεθόδων και όχι με πυροτεχνήματα και υποδείξεις ασχέτων λαϊκιστών (βολευτριών, ορνιθοπαρατηρητών, λαθροσυντονιστών). Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αναδεικνύουν την πραγματική υπόσταση του προβλήματος που έχει κάνει κάποιους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο κοινό λαϊκό αίσθημα. ‘ Ο κόσμος καίγεται και η Κατίνα χτενίζεται’.

ΟΒΕΛΙΞ ®