Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" - Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΤ & ΣτΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο 1ο κανάλι της κρατικής τηλεόρσης επιβεβαίωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η τριμερής συνάντηση στο ΥΠΕ με την παρουσία της Ελληνικός Χρυσός και εκπροσώπους των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης του για αναστολή των τεχνικών μελετών και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την επένδυση, αρκεί να αποδειχθεί ότι δεν βλάπτεται πουθενά το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά" επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Ελληνικός Χρυσός στην τριμερή συνάντηση της Δευτέρας, λέγοντας ότι: 

"πρέπει να αφήσουμε την πολιτική στη άκρη και να μιλήσουμε για το επενδυτικό έργο που κάνουμε στη Χαλκιδική. Δε γίνεται στην Ελλάδα οι επενδύσεις να γίνονται με ΜΑΤ και με το ΣτΕ" και πρόσθεσε «ασπαζόμαστε την ανάγκη διαλόγου και ανταποκριθήκαμε αμεσότατα στην πρόσκληση του Υπουργείου» τονίζοντας πως και η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί με το βάρος της ευθύνης για τους 2.000 εργαζόμενους που περιμένουν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε τι δήλωσαν αναλυτικά οι δύο άντρες.