Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ #SKOURIES


Οι αγωνιστές μεταλλωρύχοι που έχουν κατασκηνώσει έξω από το ΥΠΕ στην οδό Μεσογείων στην Αθήνα όταν δεν έχουν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες ή με αξιωματούχους του υπουργείου ενημερώνουν τους περαστικούς κατοίκους της Αθήνας για τον αγώνα τους.

Και είναι πολύ τυχεροί όσοι περνούν αυτές τις μέρες έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γιατί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης τους εξηγούν τη χαώδη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις παραγωγικές Σκουριές και την νοσηρή προπαγάνδα του #skouries που κυκλοφορεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και "τσιμπούν" απ΄αυτήν πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν στήσει έναν ανάγλυφο χάρτη της ΒΑ Χαλκιδικής έξω από το υπουργείο και εξηγούν στον κόσμο ότι οι Σκουριές δεν είναι ούτε χωριό, ούτε παραθαλάσσια ακτή όπως προπαγανδίζουν οι "antigold" παπαγάλοι, αλλά ένα σημείο στο όρος Κάκαβος με πλούσιο κοίτασμα πορφυριτικού χαλκού και χρυσού.

Επίσης, τους δείχνουν πόσο απέχουν χιλιομετρικά οι παραγωγικές Σκουριές από την Ιερισσό, ενώ παράλληλα τους δίνουν να καταλάβουν ότι μια είναι η θάλασσα που βρέχει τις ακτές της Ιερισσού και του Στρατωνίου. 

Παράλληλα, τους εξηγούν οι μεταλλωρύχοι, ότι αυτή η θάλασσα είναι το ίδιο καθαρή και πλούσια σε αλιεύματα σε όλα τα σημεία της, παρά τη λάσπη που ρίχνουν με τις νοσηρές ανακρίβειες και τα ασύστολα ψεύδη τους οι δήθεν οικολόγοι, που φορούν τη μάσκα της οικολογίας να κρύψουν τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που τους κινούν.

Τα ίδια και ακόμη περισσότερα, όπως μαθαίνουμε, είπαν και εξήγησαν οι μεταλλωρύχοι στη συνάντηση που είχαν προχθές με τον Πάνο Σκουρλέτη. Για να δούμε αν αυτή τη φορά ο υπουργός θα μπει στη διαδικασία να ερευνήσει σε βάθος το ποιόν των "πηγών" του επί του μεταλλευτικού ζητήματος στη ΒΑ Χαλκιδική και αν έχει επαληθευτεί κάτι απ' όσα έχουν επικαλεστεί κατά καιρούς η θα παραμείνει σε μια επιδερμική - ιδεολογική προσέγγιση του θέματος.