Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

#SKOURIES - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: "ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ...!"


Την χθεσινή εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου για το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής ελπίζουμε να μην την παρακολούθησε ή να μην έμαθε γι' αυτήν ο Αλέξης Τσίπρας από την Αμερική όπου βρίσκεται.

Γιατί αν έμαθε γι' αυτήν θα είναι πάρα πολύ εκνευρισμένος και δικαιολογημένα... Το κολοσσιαίο μυστικό για μιας άκρως βιώσιμη και κερδοφόρο ανάπτυξη στην Ελλάδα το κρατούσε καλά κρυμμένο η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κατερίνα Ιγγλέζη για το δημοσιογράφο Τέλλογλου,,,

Το τεράστιο μυστικό το φανέρωσε σε εκείνον και όχι στον πρωθυπουργό της χώρας με αποτέλεσμα εκείνος στην περίφημη συνάντηση με τον Μπίλ Κλίντον και άλλους μεγάλους Αμερικανούς επενδυτές να μην είναι στην ευχάριστη θέση να τους προτείνει κάτι πολύ σπουδαίο για να επενδύσουν στην Ελλάδα και να κάνουν απόσβεση στα κεφάλαια τους...
Πόσο καλύτερη ακόμη θα μπορούσε να είναι η στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Κλίντον,
αν γνώριζε για την ανάπτυξη που μπορεί να φέρουν στην Βόρεια Ελλάδα τα κίτρινα φασολάκια Νεοχωρίου;

Το μεγάλο αναπτυξιακό μυστικό λοιπόν είναι τα κίτρινα φασολάκια Νεοχωρίου. Ναι.... Δεν έχει σημασία που κατά καιρούς οι "antigold" δυσφημούν το Νεοχώρι και όλα τα Μαδεμοχώρια υποστηρίζοντας, ότι ο υδροφόρος ορίζοντας τους είναι ρυπασμένος με αρσενικό που προκαλούν οι εξορύξεις..., που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει...

Τα κίτρινα φασολάκια Νεοχωρίου λοιπόν μαζί με την κλωστική κάνναβη, (μια παλιότερη αλλά εξίσου καινοτόμο αναπτυξιακή πρόταση της βουλεύτριας Χαλκιδικής) μπορούν να γίνουν τα αναπτυξιακά ισοδύναμα στη θέση μιας μεταλλευτικής επένδυσης ύψους 1δις ευρώ.

Μια σημαντική λεπτομέρεια. Η συγκομιδή της παραγωγής των κίτρινων φασολακίων Νεοχωρίου διαρκεί ΜΟΝΟ δυο εβδομάδες. Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τις 20 μηνός το πολύ, εξαιτίας του ιδιαίτερου κλίματος που επικρατεί στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, που είναι ευχή για την νοστιμιά τους, αλλά και κατάρα ταυτόχρονα για τη εξαιρετικά μικρή διάρκεια συγκομιδής. Και οι 3 παραγωγοί τους βγάζουν στην κυριολεξία ένα συμπλήρωμα  στο εισόδημα τους από την καλλιέργεια τους και τίποτα παραπάνω.

Τα περίφημα κίτρινα φασολάκια που οι αδαείς κάτοικοι του Νεοχωρίου
δεν γνώριζαν ότι μπορούν να τους κάνουν οικονομικά αυτάρκεις, μέχρι χθές...
Ίσως αυτό να μην το γνωρίζει η βουλεύτρια Χαλκιδικής, αλλά τι σημασία έχει; Τα μεταλλεία να κλείσουν... Αυτά που φέρνουν ανάπτυξη και πλούτο στην Χαλκιδική και όχι μόνο επι 3.000 συναπτά έτη.

Όσοι δεν είδατε αυτή την εκπομπή που αποκάλυψε το μυστικό που μπορεί να κάνει τη Χαλκιδική "Πήλιο", όπως ονειρεύεται ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου, δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί.

Συν τοις άλλοις, η εκπομπή διαθέτει και ψυχοθεραπευτικά στοιχεία, κατά τη γνώμη μας.. Μέσα στην γενικότερη μουντάδα της εποχής μπορεί να δείτε μια λάμψη να βγαίνει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας. Μην ξαφνιαστείτε... Λουστείτε μ' αυτή!

Είναι η λάμψη από τα κίτρινα φασολάκια Νεοχωρίου!