Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ANTIGOLD ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ?


Γυναίκες του "SOS Χαλκιδική" έγιναν δεκτές σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο του επικοινωνιακού και ψυχολογικού μασάζ που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο "κίνημα" και το αντίστροφο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στη συζήτηση που έγινε εκτός από το θέμα της επένδυσης χρυσού συζητήθηκαν και οι δικαστικές εκκρεμότητες που ταλανίζουν τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Κατά την άποψη μας, πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός και δέχτηκε αυτές τις γυναίκες και άκουσε ότι νομίζουν ότι αυτές εκπροσωπούν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους. Εμάς μάλιστα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο πολιτισμός και ο σεβασμός που επέδειξαν προσερχόμενες στον πρωθυπουργικό χώρο εργασίας. Επισκεπτόμενες κατά το πρόσφατο παρελθόν το χώρο εργασίας εργαζομένων στις Σκουριές η συμπεριφορά τους δεν ήταν αντίστοιχα η πρέπουσα. 

Να υποθέσουμε ότι εκπολιτίζονται αργά μα σταθερά και ότι θα βρουν και άλλες πολιτικές προσωπικότητες να τις υποδεχθούν.  Πάντως, η σημερινή εικόνα μπορεί να εκληφθεί, ως μια καλή αρχή, αρκεί να έχει συνέπεια και συνέχεια.


Αυτό όμως που μας κάνει ιδιαιτέρως περίεργους είναι αν ο πρωθυπουργός θα βρεί λίγο χρόνο από το ασφυκτικό πρόγραμμα του για να τον επισκεφθούν τα πολυάριθμα θύματα του bullying και του κοινωνικού ρατσισμού των "antigold" στην Ιερισσό. 

Μαθαίνουμε ότι σύντομα θα κάνουν σύλλογο και θα ήταν ότι το καλύτερο να έβλεπαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα  μια πολιτεία που δεν κάνει διακρίσεις σε θέματα κοινωνικού ρατσισμού, χωρίζοντας τα θύματα σε κατηγορίες ψηφοφόρων, εν δυνάμει ψηφοφόρων και μη ψηφοφόρων.

Για να δούμε. Θα μπορέσει να επιδείξει ο Αλέξης Τσίπρας μια ανάλογη ευαισθησία;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν βρισκόμασταν ακόμη σε προεκλογική περίοδο θα είχαν ίσως νόημα αντίστοιχες εκδηλώσεις υποβολής αιτημάτων σε προέδρους κομμάτων. Τώρα όμως η επίσκεψη τους στον πρωθυπουργό της χώρας υποδεικνύει την εμμονή του antigold κινήματος στην δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων σε υψηλό μάλιστα επίπεδο. Βέβαια οι υποσχέσεις που στο παρελθόν τους δόθηκαν από τους πρώην αντιπολιτευόμενους και νυν κυβερνώντες δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν, παρά μόνο προσέφεραν αναίτιες καθυστερήσεις της μεταλλευτικής επένδυσης. Ο Τσίπρας αν επιθυμεί την ακριβοδίκαια ενημέρωση για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, μπορεί να ανατρέξει στο σύνολο των αποφάσεων του ΣτΕ, που είναι το Ανώτατο Δικαστήριο ελέγχου της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων και έχει καταξιωθεί ως ο ισχυρός προστάτης τόσο του πολίτη όσο και του Δημοσίου.
Το πιθανότερο είναι ότι οι antigold θέλουν κάποιος να τους χαϊδέψει τα αυτιά γιατί σε λίγο αυτά θα σφυρίζουν από την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ. Το επικοινωνιακό σόου του περιπλανωμένου γυναικείου θεατρικού θιάσου είναι αποδεκτό μόνο στην ομήγυρη τους.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η φωτογραφία έχει συλλεκτική αξία. Πως ένας πρωθυπουργός τερματίζει ολιστικά την όποια σοβαρότητα πρέπει να διαθέτει.