Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ "ANTIGOLD" ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ?


Το αμφίδρομο ψυχολογικό και επικοινωνιακό μασάζ ΣΥΡΙΖΑ και "antigold" καλά κρατεί...

Διαβάζουμε στη σημερινή "Αυγή" ότι οι "antigold" γυναίκες που κάνουν επαφές με κυβερνητικά στελέχη θα είχαν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα.

Αντικείμενο της συνάντησης η αστυνομική βία στις διαδηλώσεις του κινήματος το περασμένο χρονικό διάστημα!!!

Θα ξεπεράσουμε τα αιώνιας διάρκειας "κενά μνήμης" των antigold που τους κάνουν να ξεχνούν τις ρίψεις βομβών μολότοφ, ρουκετών και φωτοβολίδων μέσα σε δάσος. Τα μπουλόνια, τα καρφιά και τις βίδες που κουβαλούν μαζί τους σε κάθε επίσκεψη τους στις Σκουριές και τα εκσφενδονίζουν με σφεντόνες αδιαφορώντας αν θα προκαλέσουν από το πιο απλό που είναι ένας σοβαρός τραυματισμός μέχρι το τραγικό που είναι η μοιραία κατάληξη του δέκτη της επίθεσης. 

Θα προσπεράσουμε το unisex χυδαίο υβρεολόγιο που χρησιμοποιούν οι "antigold"  προς όλους όσους εργάζονται εργοτάξια των Μεταλλείων Κασσάνδρας, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο χώρο εργασίας τους.

Δεν γίνεται όμως να μη σταθούμε με επιμονή στο ζήτημα των δεκάδων θυμάτων του "antigold" κοινωνικού ρατσισμού στην Ιερισσό.

Με αυτούς τους πολίτες που είναι ανυπεράσπιστοι ανά πάσα ώρα και στιγμή στις ορέξεις θερμοκέφαλων σε μια πρωτεύουσα δήμου, όπως είναι η Ιερισσός, που δεν έχει ούτε αστυνομικό τμήμα εξαιτίας των πολέμιων της μεταλλευτικής, το υπουργείο προστασίας του πολίτη τι προτίθεται να κάνει;

Δεν θα έπρεπε ήδη ο αναπληρωτής υπουργός σε συνεργασία με το δήμο να δρομολογήσουν τις ενέργειες επαναλειτουργίας του αστυνομικού τμήματος; 

Δεν θα έπρεπε μετά την σοκαριστική παραδοχή του δημάρχου Αριστοτέλη για κρούσματα εκφοβισμού σε βάρος μεταλλωρύχων στην Ιερισσό να ζητήσει να συναντηθεί και με αυτούς τους Έλληνες φορολογούμενους και νομοταγείς πολίτες για να τους τονώσει την ρημαγμένη ψυχολογία;

Το τελευταίο ερώτημα είναι ρητορικό. Θα έπρεπε κιόλας να είχε οριστεί συνάντηση αν θέλουμε να μιλούμε για πολιτεία με κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησίες απέναντι σε όλους τους πολίτες. Ιδίως σε εκείνους που έχουν πέσει θύματα κοινωνικού ρατσισμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κρατίδιο της Ιερισσού θα μείνει ως έχει. Που άλλου στην Ελλάδα θα βρείς τόσα πολλά αφορολόγητα προιόντα;

Ανώνυμος είπε...

Ο Νίκος Τόσκας, σαν πρώην μάχιμος στρατηγός των τεθωρακισμένων, επελέγη να διοικήσει πολιτικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μην χαίρονται οι περιφερόμενοι εκπρόσωποι της όποιας ομάδας ότι θα του πουλήσουν εξώφυλλο για το περί ισοκατανομής της δικαιοσύνης αίσθημα, όταν εναντίον τους εκκρεμούν δίκες κακουργηματικού χαρακτήρα. Αυτή η ανυπαρξία στοιχειώδους ύπαρξης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή δεν θα κρατήσει για πολύ. Όσο και να ενοχλούνται κάποιοι, η εφαρμογή των νόμων υπερισχύει έναντι της επιδιωκόμενης από τους antigold τοπικής ασυλίας.

ΟΒΕΛΙΞ ®