Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ


Ο νέος μήνας βρήκε τους ηρωικούς μεταλλωρύχους σε αγωνιστικές επάλξεις σε Χαλκιδική και Αθήνα. 

Στην Αρναία μια ομάδα άνεργων μεταλλωρύχων και κατοίκων επισκέφτηκε το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Λαζαρίδη για τη γενικότερη στάση που κρατάει ο δήμος απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Αριστοτέλη, καθώς χρήματα των δημοτών δίνονται για νομικές εκπροσωπήσεις στο ΣτΕ εναντίον της μεταλλευτικής.

Ο αντιδήμαρχος έδειξε ενοχλημένος από την παρουσία τους και κάλεσε την αστυνομία, κάτι που προκάλεσε αγανάκτηση στους μεταλλωρύχους, καθώς στελέχη της δημοτικής αρχής όπως του είπαν δεν κάνουν ποτέ τέτοιες ενέργειες όταν βρίσκονται στην περιοχή ξενόφερτοι  "antigold" κουκουλοφόροι.

Φώτο από την διαμαρτυρία μεταλλωρύχων στο δημαρχείο Αρναίας

Στην Αθήνα οι μεταλλωρύχοι από νωρίς το πρωί διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παρόμοια δράση θα επαναληφθεί από Μαδεμοχωρίτισσες το προσεχές Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο υπάρχει διπλό μεταλλευτικό συλλαλητήριο σε Παλαιοχώρι και Σκουριές ενόψει της αυριανής συζήτησης της προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός κατά της απόφασης Σκουρλέτη στο ΣτΕ.

Πηγή ανάρτησης: ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία με το δήμο και την εκπροσώπηση του στο ΣτΕ ζέχνει. Είναι δυνατόν ποσά 20000 ευρώ να μην περνούν από την οικονομική επιτροπή του δήμου και να δίνονται μαύρα; Και μετα να μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά για πετρέλαια στα σχολιά μας;

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι αληθινό ότι τα ποσά των 20.000 για τους δικηγόρους του ΣτΕ δίνονται χωρίς να πάιρνεται έγκριση από την οικονομική επιτροπή του δήμου είναι για παρέμβαση εισαγγελέα. Αν τα σωματεία είναι σίγουρα να κάνουν καταγγελία στον εισαγγελέα για να παρέμβει.

Ανώνυμος είπε...

1 Οκτωβρίου 2015 - 5:11 μ.μ.
1 Οκτωβρίου 2015 - 5:04 μ.μ.

αστο πουλακι μου....δεν λεει αυτο που σχολιαζεις...
δες τα μαυρα λεφτα που πηρε ο δημος επι παχτα, πολλων εκατομμυριων και δεν ξερει κανεις που πηγαν, και μετα σχολιασε.
στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι...

Ανώνυμος είπε...

@11:09 μμ

Ο Πάχτας άφησε έργο και χρήματα στα ταμεία το οποίο τραγανίζει η ανίκανη και εμπαθέσταστη τωρινή διοίκηση. Ο εκπομπή του Τέλλογλου το έκανε γνωστό στο πανελλήνιο αυτό που ξέρει όλη η Χαλκιδική. Το ξέρετε και εσείς που κρύβεστε πίσω από ένα αξίωμα που δεν σας επιτρέπει να εμφανιστείτε στα 11 από τα 16 χωριά του δήμου. Ούτε την πολιτική νομιμοποίηση δεν έχετε πιά.
Δεν αργεί ο καιρός που η δικαιοσύνη θα σας καλέσει και για την περίπτωση των χρημάτων που δίνετε για νομική παράσταση στο ΣτΕ και για τις ποινικά αίσχη σας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι επιχείρημα αυτό 11:09ΜΜ που επικαλείσαι για να μην αντιδράει ένας εχέφρων νούς και δημότης του Αριστοτέλη στο ακατανόητο να δίνει ο δήμος χιλιάδες ευρώ κάπου χωρίς να ελέγχεται από κανένα και καμία επιτροπή; Υποτίθεται ότι με αριστερού προσήμου πολιτική διαχείριση τέτοιες νοοτροπίες και πολιτικές θα της αφήναμε πίσω. Έτσι πάμε στο νέο; Χρησιμοποιώντας παλιές συνταγές;