Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤ. ΙΓΓΛΕΖΗ: "ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"


Είναι εξαιρετικά παρήγορο μέσα σ' αυτή την καταχνιά που προκαλεί η καταιγίδα αναγγελίας των εισπρακτικών μέτρων της κυβέρνησης να έρχεται η κ. Ιγγλέζη και να δίνει ελπίδα για ανάπτυξη και ευημερία. Τουλάχιστον στη ΒΑ Χαλκιδική...

Στα 3 χρόνια βουλευτικής καριέρας είναι η πρώτη φορά που το κάνει, ενώ για πρώτη φορά αποφεύγει να παραθέσει λεπτομέρειες επί του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης που προανήγγειλε για τη Χαλκιδική. 

Αποδίδει τη στάση της στην έλλειψη εξουσιοδότησης από τους αρμόδιους υπουργούς προσδίδοντας έτσι και ένα τόνο σοβαρότητας σε σχέση με την ακατάσχετη και προσφιλή της καταστροφολογία, που είναι αμιγώς βασισμένη στις γνωστές "antigold" γραφικότητες.

Ευχόμαστε αντιστοίχως το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τη Χαλκιδική να είναι όντως σοβαρό και κοστολογημένο και να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν επιλέξει να υπηρετούν την επιστήμη τους και όχι την παραεπιστήμη και την παραφιλολογία.

Επίσης, η Κατερίνα Ιγγλέζη είπε και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Είπε ότι αν προχωρήσει η εξόρυξη χρυσού δεν θα είναι δυνατή η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη ΒΑ Χαλκιδική.

Αυτό που δεν είπε η κ. Ιγγλέζη είτε επειδή δεν ήθελε, είτε επειδή το αγνοεί είναι οτι:
  • η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι η αρχαιότερη παραγωγική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική. Τα μεταλλεία είναι η το σήμα κατατεθέν του πρωτογενούς τομέα στη ΒΑ Χαλκιδική, χωρίς να έχει προκαλέσει ποτέ εμπόδια σε καμία άλλη παραγωγική δραστηριότητα, πλην της οικοδομικής μέσα στα 317.000 μεταλλευτικά στρέμματα.
  •  για την μη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητας εδώ και δεκαετίες στη ΒΑ Χαλκιδική όπως ενδεχομένως την φαντάζεται η ίδια πχ με κίτρινα φασολάκια,  δεν ευθύνονται τα μεταλλεία.  Αλλά οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες. Ούτε βεβαίως τα μεταλλεία ευθύνονται που χιλιάδες γεωργοί, ψαράδες, κτηνοτρόφοι, οικοδόμοι όχι μόνο του δήμου μας, αλλά και εκτός δήμου έχουν κάνει αίτηση για πρόσληψη στα μεταλλεία μαζί με χιλιάδες απόφοιτους πανεπιστημιακών σχολών. Αλλού είναι τα αίτια αυτής της κατάστασης και είναι σε όλους γνωστά εκτός από εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα τις ιδεολογικές εμμονές και παρωπίδες.
  • Καμία θέση εργασίας δεν χάθηκε μέχρι σήμερα από την αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. Το αντίθετο μάλιστα. Άνοιξαν άμεσα 2.000 θέσεις εργασίας και άλλες τόσες έμμεσα μέσα σε συνθήκες σκληρής οικονομικής ύφεσης.
Για να δούμε τι είδους ανάπτυξη είναι αυτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη ΒΑ Χαλκιδική, που είναι και περιοχή "πιλότος", όπως αποκάλυψε η Κατερίνα Ιγγλε΄ζη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε τώρα; Η Ιγγλέζη μας λέει ότι η επένδυση θα βλάψει τον πρωτογενή τομέα μόνο της ΒΑ Χαλκιδικής. Δεν κινδυνεύουν δηλαδή Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Θάσος, Σέρρες, Έδεσσα, Κοζάνη, Λάρισα, Βόλος, τρίκαλα από την τοξική σκόνη των Σκουριών; Τι καλάαααααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ζητούνται μαγείρισσες για φασολάκια Νεοχωρίου. Πληροφορίες www.#Katina.sos