Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΜΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Επιτέλους! Και μια σωστή τοποθέτηση: Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για τη ΙΖ’ Κοινοβουλευτική Περίοδο, εκλέχθηκε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής της 20ης Οκτωβρίου 2015, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιγγλέζη Κατερίνα, η οποία συμμετείχε ήδη ενεργά στην εν λόγω επιτροπή από το 2012.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η επιτροπή έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση και αξιολόγηση της κατάστασης του περιβάλλοντος και των συνεπειών των διαφόρων δράσεων επ’ αυτού. Έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στη λήψη αποφάσεων και στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Από το γραφείο τύπου της βουλεύτριας εκδόθηκε δελτίο που εκτός από τα χαρμόσυνα μαντάτα της εκλογής, μας πληροφορεί πως η Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος «ειδικότερα αποσκοπεί στην προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος από ανθρωπογενείς δράσεις και φυσικές καταστροφές, στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της ελληνικής φύσης και των οικοσυστημάτων, στην ορθολογική διαχείριση αποβλήτων, στην προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, στη διαχείριση των ορυκτών πόρων καθώς και στην προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.»

Να υποθέσω πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει η Επιτροπή υπό την νέα πρόεδρο θα είναι να γνωμοδοτήσει υπέρ της ματαίωσης της κατασκευής της ρυπογόνου μονάδας «Πτολεμαΐδα 5» της ΔΕΗ;;;;.Ή θα ασχοληθεί με άλλα θέματα; Τον Ασωπό ας πούμε… Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό.

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Τείνουμε να συμφωνήσουμε και εμείς με τη σειρά μας, πως η Κατερίνα Ιγγλέζη ίσως είναι όντως ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. 

Αν μάλιστα επί των ημερών της εξακριβωθεί με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει με τους περίφημους ψεκασμούς αεροσκαφών και σταματήσει το βλαβερό έργο τους, αν βεβαίως διαπιστωθεί κάτι το ρυπαντικό, θα γράψει ιστορία. Τις το ευχόμαστε!

Επίσης κάτι να κάνει η κυρία πρόεδρος και για τα ελαιολύματα που πέφτουν στα ρέματα. Διαπερνούν υδροφόρους ορίζοντες και καταλήγουν ανεπεξέργαστα στις θάλασσες μας... Αν βεβαίως απασχολεί το ζήτημα τις ευαίσθητες περιβαλλοντικές χορδές της.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολο εργο της ανατεθηκε. Αντε τωρα να τολμησει να μην παραλειψει να ασχοληθει ιδιαιτερα και με τα βοθρολυματα των ξενοδοχειων και καταλυματων της Β.Α.Χαλκιδικης που καταληγουν αψεκαστα στην θαλασσα.