Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ BULLYING ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ακόμη ένα κρούσμα εκφοβισμού (bullying) στην Ιερισσό σε βάρος εργαζομένου της Ελληνικός Χρυσός, ήρθε στη δημοσιότητα.

Μετά από τις δεκάδες που έχουν σημειωθεί και ιδίως μετά τη δημόσια παραδοχή του δημάρχου Αριστοτέλη Ζουμπά στην ΕΡΤ3 μπορεί να μην κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στην άκρως υποκριτική κοινωνία μας.

Yπάρχει όμως ένα στοιχείο σ΄αυτή την καταγγελία που δεν έχει ξανακουστεί σε σχέση μ' όλα τα προηγούμενα περιστατικά και έχει να κάνει με το θύτη.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία ο δράστης του εκφοβισμού που επιτέθηκε μέρα μεσημέρι με χυδαίες εκφράσεις και απειλές μπροστά στα παιδιά του εργαζόμενου και τους γείτονες ήταν υπάλληλος του δήμου!!! 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου. Την ημέρα που βγήκαν σε διαθεσιμότητα 2.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία κάτι που σημαίνει την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση του εργαζομένου, στην οποία ήρθε να προστεθεί και αυτή η αήθης συμπεριφορά δημοτικού υπαλλήλου, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται.

Μάλιστα για το συμβάν υποστηρίζεται ότι ενημερώθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στην Ιερισσό, ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να υποσχεθεί ήταν, ότι θα γίνουν συστάσεις στον υπάλληλο.

Ακολουθεί η καταγγελτική αφήγηση όλου του περιστατικού, όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε στους Εργολήπτες Χαλκιδικής.

"το πρωι (περιοδο της διαθεσημοτητας μας) εκανα δουλειες στο προαυλιο χωρο του σπιτιου μου μαζι με ενα φιλο και εκεινη την ωρα ηρθε το σκουπιδιαρικο να παρει τα σκουπιδια της γειτονιας.τοτε αρχισε να με βριζει ο ενας απο τους δυο εργαζομενους(ντοπιος) χυδαια για τις γνωστες αιτιες περι επαγγελματικων μου επιλογων.η οικογενεια μου και ολη η υπολοιπη γειτονια(με τους οποιους εχουμε αψογες σχεσεις) τρομακρατηθηκαν.
 χωρις να του απαντησω καν πηγα με την γυναικα μου να μιλησω στον δημαρχο ο οποιος ελειπε. οποτε μιλησα με τον αντιδημαρχο ο οποιος ναι μεν με εδειξε κατανοηση αλλα στο αιτημα μου να παρει θεση με ειπε απλα οτι θα του κανει συστασεις.του ζητησα μεχρι και να τον καλεσει μπροστα μου αλλα ο αντιδημαρχος το αρνηθηκε. 
η ερωτηση που εκανα ηταν απλη: πως ο υπαλληλος μου( εμμεσα αυτο ισχυει) την ωρα της εργασιας του με βριζει εξω απο το σπιτι μου(μπροστα στα παιδια μου)
και οταν μιλαω με τον ''προισταμενο'' του  και δημαρχο μου αυτος με κατανοει μεν αλλα δεν παιρνει ουσιαστικη θεση δε.
αυτο εγινε την επομενη των δηλωσεων Ζουμπα στον Τελλογλου περι ενοτητας των κατοικων.''

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως έχουν περάσει 2 ολόκληρα εικοσιτετράωρα και η εκκωφαντική σιωπή συνεχίζεται στους "antigold" συστημικούς κύκλους (πολιτεία, ΜΜΕ, MKO, συλλογικότητες) μετά τη δημόσια παραδοχή του Γιώργου Ζουμπά για κρούσματα εκφοβισμού στην Ιερισσό σε βάρος εργαζομένων στα μεταλλεία.

Μένει να δούμε αν θα σπάσει αυτή η ένοχη σιωπή τους ή θα παραμείνει διαρκείας υποκριτική... απέναντι στον κοινωνικό ρατσισμό.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο περιστατικό είχε συμβεί πριν 3 χρόνια και στα επάνω χωριά αλλά από την αντίθετη πλευρά.
Ο αντιδήμαρχος όχι μόνο δεν έλαβε στα υπ όψιν την καταγγελία του διαμαρτυρόμενου για την πλημμελή εργασία που εκτελούσαν οι υπάλληλοι του δήμου αλλά τους έβαλε και να χειροδικήσουν εις βάρος του.
Φυσικά αυτό το αποτέλεσμα προήλθε από την αντιπαλότητα του αντιδημάρχου με τον διαμαρτυρόμενο για τα μεταλλεία.
Συμπέρασμα. Αυτές οι αντιπαλότητες και οι διαμάχες δεν θα σταματήσουν ποτέ αν εσείς από το δικό σας bolg δεν σταματήσετε να ρίχνετε λάδι στην φωτιά.
Βέβαια δεν είναι μόνο το δικό σας blog αλλά και οι εργολήπτες.
Παρεμπιμπτόντως την λέξη bullying είναι λάθος να την χρησημοποιείτε σε τέτοια περιστατικά
Το bullying το χρησημοποιούμε αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά ενδοσχολικής βίας.
Το συγκεκριμένο θύμα που περιγράφεται δεν νομίζω να ήταν μαθητής ούτε και ανήλικος, οπότε λάθος η χρησημοποίηση του συγκεκριμένου όρου.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @18 Οκτωβρίου 2015 - 8:32 μ.μ.
Σεβαστή η άποψη σας αλλά άκρως μεροληπτική και φυσικά δεν την ασπαζόμαστε.
Η προσέγγιση σας δεν μας αφορά μεν και μας αδικεί κατάφωρα δε.

Γνωρίζουν άπαντες ακόμη και εσείς οτι ουδέποτε πριμοδοτήσαμε τη βία και την ιδεολογική τρομοκρατία.

Εμείς καταγράφουμε και σχολιάζουμε την πραγματικότητα. Γνωρίζουμε ότι σας ενοχλεί η άποψη σας, όμως εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε να εκλείψει η δική σας.

Θα έπρεπε να μην εστιάζετε στην εξολόθρευση της άποψης του άλλου όπως και θα έπρεπε να καταδικάζετε συμπεριφορές εκφοβισμού και κοινωνικού ρατσισμού πασχίζοντας για την εξάλειψη τους και όχι να στέκεστε στο αν ένας όρος χρησιμοποιείται σωστά ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

19 Οκτωβρίου 2015 - 2:21 μ.μ.

ολόκληρο το σχόλιο σας είναι η θεωρητική ανάπτυξη της επικοινωνιακής σας πολιτικής.
Πρακτικά όμως είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα για σας και δεν θέλω να μπω σε μια στείρα αντιπαράθεση θέσεων ειδικά όταν εσείς δεν αναγνωρίζεται τα λάθη σας.
καλό σας βράδυ.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @19 Οκτωβρίου 2015 - 9:54 μ.μ.

Και τα δυο σχόλια σας είναι απότοκος μιας ανέκκλητης νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το μόρφωμα σας, το οποίο είναι δομημένο στην τυφλή βία, την ιδεολογική τρομοκρατία, την αδικοπραξία, τη διαστρέβλωση και την μαύρη προπαγάνδα.

Εκ των πραγμάτων δεν είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ούτε τα λάθη τα δικά σας, ούτε τα σωστά και τα δίκαια των άλλων. Η αποστείρωση των απόψεων είναι η μόνη και ασφαλής επιλογή για εσάς.

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.