Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΕΛΑΣΕ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ #SKOURIES?


Ημέρα μαθητικών παρελάσεων η χθεσινή για την επέτειο της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου. Όπως σ' όλη την Ελλάδα έτσι και στα δικά μας χωριά μαθήτριες και μαθητές παρέλασαν για να τιμήσουν τους ήρωες του έπους του 40.

Αναρωτιόμαστε, αν στην Ιερισσό η φετινή μαθητική παρέλαση διεξήχθει χωρίς να έχουμε μια κακή επανάληψη της αντιμεταλλευτικής μισαλλοδοξίας τοποθετημένη σε μπλούζες μαθητριών και μαθητών που βλέπουμε τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα προηγήθηκαν δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής για επαναφορά της κοινωνικής ενότητας στο δήμο.

Στα μεταλλευτικά χωριά, όπως για παράδειγμα στο Στρατώνι, που οι κάτοικοι του έζησαν από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτώβρη την μέγιστη αναστάτωση με το λουκέτο στα μεταλλεία και τις μνήμες νωπές απ' αυτή την μεγάλη περιπέτεια, δεν είδαμε σε κανένα βίντεο ή φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παιδιά και μαθητές να φορούν μπλουζάκια "ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Νομίζουμε ότι παρόμοια εικόνα επικράτησε και στα υπόλοιπα Μαδεμοχώρια. Τα μεταλλεία και η θέληση του μεταλλευτικού κόσμου της ΒΑ Χαλκιδικής να μην πειραχτούν άλλο από την τωρινή κυβέρνηση έμειναν απ'έξω από την Εθνική επέτειο. Άραγε στην Ιερισσό υπήρξε κάτι ανάλογο; Δεν έχουμε δει ακόμη φωτογραφίες ή βίντεο από την μαθητική παρέλαση της.

Ευχόμαστε οι δυνάμεις αβατοποίησης της Ιερισσού σε συνεργασία με την πολλά υποσχόμενη δημοτική αρχή να επέτρεψαν φέτος να παρελάσει η κοινωνική ενότητα και συμφιλίωση. Τουλάχιστον, στην παιδική και εφηβική ηλικία...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην το ψάχνετε πολίτες. Και φέτος παρέλασε ο διχασμός... με δημάρχους δασκάλους καθηγητές και γονείς να χειροκροτούν πολύ θερμά τα παιδιά που φορούσαν μπλούζες ΣΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΌΝΤΩΣ Η ΤΡΊΤΗ ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΦΟΡΟΎΣΑΝ ΣΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΑΛΛΆ ΟΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ