Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ANTIGOLD... ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ "ΕΝΑ" ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Το... νέο είδος ψαριού στη θάλασσα του Στρατωνίου

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Τα antigold ζόμπι ξέθαψαν άλλη μια «μελέτη –κόλαφο», που μιλά για βαρέα μέταλλα στον κόλπο του Στρατωνίου και βαριά ρύπανση. Είναι, δε, πολύ πρόσφατη, δημοσιευμένη το 2001, που σημαίνει πως οι δειγματοληψίες έγιναν τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, άρα μιλάμε για στοιχεία τουλάχιστον δεκαπενταετίας (!!!). 

Είναι γνωστό τοις πάσι πως με την ανάληψη των μεταλλείων από την Ελληνικός Χρυσός, οποιαδήποτε μη ορθολογική πρακτική που οδηγούσε σε ρύπανση, σταμάτησε.

Εν τω μεταξύ, πριν μερικές μέρες (μέρες λέμε, όχι δεκαετίες), αυτοδύτες φωτογράφοι που καταδύθηκαν ακριβώς «στο σημείο με την μεγαλύτερη ρύπανση», όπως μας λένε τα antigold μπλογκ και τιτιβίσματα, τη σκάλα φόρτωσης, βρέθηκαν μπροστά σε ένα πολύ περίεργο θέαμα.

Ο χώρος έχει αποικιστεί από ένα θαλάσσιο είδος που μοιάζει πολύ με ιππόκαμπο, αλλά προφανώς δεν είναι ιππόκαμπος, αφού ως γνωστόν οι ιππόκαμποι δεν συχνάζουν σε ρυπασμένες περιοχές. 

Δεν μένει άλλη εξήγηση… Θα πρόκειται για ένα νέο είδος ψαριού που τρέφεται αποκλειστικά με μόλυβδο, ψευδάργυρο, χρώμιο και νικέλιο… αφού –σύμφωνα με τους antigold ισχυρισμούς– εκεί η ρύπανση είναι η μεγαλύτερη σε όλη τη Μεσόγειο… 

Και κάτι άλλα που έμοιαζαν με χταπόδια δεν ήταν χταπόδια… Γιατί τα χταπόδια είναι οι πρώτοι κάτοικοι του βυθού που φεύγουν από ρυπασμένα οικοσυστήματα.

Αναδημοσίευση από www.metalleiablog.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Θα το επαναλάβουμε. Οι "antigold" έχουν άλυτο θέμα με το περιβάλλον. Το κόμπλεξ τους με την ιδεολογική και αισθητική υπεροχή τους δεν γνωρίζει σύνορα. Μην πάμε μακριά. 

Αν αγαπούσαν πραγματικά το περιβάλλον δεν θα επέτρεπαν σε θερμοκέφαλους να πετούν βόμβες μολότοφ μέσα στο δάσος των Σκουριών σε κάθε κινητοποίηση τους. Και όχι μόνο αυτό. Τους δικαιολογούν μετά και από πάνω ως "κοινωνικούς αγωνιστές"...!!!

Φτάνει...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτοί οι αντίχρυσοι δε γίνονται άνθρωποι. δεν το μπορούν.δεν το αντέχουν.