Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πριν 2 εβδομάδες δυο λάτρεις της υποβρύχιας ζωής ο Βασίλης Μεντόγιαννης και ο Νίκος Παπαδάκης βούτηξαν με μπουκάλες στην παραλία του Στρατωνίου για να επισκεφθούν την περίφημη αποικία ιππόκαμπου που αναπτύσσεται δίπλα από τη σκάλα φόρτωσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Όπως αναμένονταν αναδύθηκαν μαζί τους καταπληκτικά φωτογραφικά στιγμιότυπα που οι ίδιοι τράβηξαν από το βυθό της θάλασσας του Στρατωνίου.

Μάλιστα μερικές από τις εντυπωσιακές υποβρύχιες λήψεις τους τις δημοσίευσαν στις προσωπικές σελίδες που διαθέτουν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, απ΄όπου δανειστήκαμε και εμείς για τις ανάγκες της ανάρτησης.

Νομίζουμε ότι μέσα σ' όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει αυτός ο υπέροχος τόπος θα μπορούσε κάλλιστα να προστεθεί και η αποικία του ιππόκαμπου στο Στρατώνι για τουριστική ανάδειξη, αφού είναι ιδανικός προορισμός για καταδυτικές εξορμήσεις.



Είναι στο χέρι των θεσμικών αρχών του τόπου και όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό να τον αναδείξουν από κοινού και μαζί μ' αυτούς και όλοι εμείς αυτή την πανέμορφη πτυχή της ΒΑ Χαλκιδικής

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την επίσκεψη που έκανε πριν 2 χρόνια ο Βασίλης Μεντόγιαννης στο ίδιο σημείο. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βγει στη δημοσιότητα και το νέο βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψη.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε εμείς για τέτοιες καταστάσεις. Τι καταδυτικό τουρισμό και κουραφέξαλα. Εμείς είμαστε ικανοί μόνο για να ευχόμαστε να ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού μας.

Ανώνυμος είπε...

Οι οργανωμένες καταδύσεις χρειάζονται άδεια από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων! Ο τόπος μας είναι ένα μουσείο αρχαίας, ρωμαϊκής και βυζαντινής κληρονομιάς! Οργανωμένο σχεδιασμό χρειαζόμαστε>