Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΑΡΝΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ Α.Τ. ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Αν η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη και η Βουλευτής του Σύριζα κ. Ιγγλέζη ενδιαφέρονται πραγματικά για την κοινωνική συνοχή, την εύθραυστη κοινωνική ειρήνη και την ενότητα της τοπικής κοινωνίας δεν πρέπει να προωθήσουν (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) το ξήλωμα του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας και τη μεταφορά του στην Ιερισσό. 

Η Ιερισσός χρειάζεται απαραίτητα αστυνομικό τμήμα ,εδώ και τώρα! Σήμερα η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει την επαναλειτουργία του. Αυτό όμως δεν πρέπει να συνδεθεί με τη συνέχιση της αποδυνάμωσης της Αρναίας. Δεν είναι τοπικιστικό . Είναι θέμα βιωσιμότητας μια ολόκληρης περιοχής. 

Οι τοπικοί άρχοντες δεν πρέπει να σιωπήσουν .Αν νοιάζονται για την κοινωνική καταλαγή στην περιοχή ας το δείξουν έμπρακτα. Απαιτείται εγρήγορση και ενημέρωση από τους πολίτες. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους.

Η θέση του Δήμου θα πρέπει να είναι τόσο η συνέχιση του ΑΤ Αρναίας όσο και η επαναλειτουργία του ΑΤ Ιερισσού.

Αναδημοσίευση από www.facebook.com/steliosvalianos

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Εκ των πραγμάτων, αφενός δεν γίνεται η πρωτεύουσα ενός Καλλικρατικού δήμου να παραμένει χωρίς αστυνομικό τμήμα, όπως είναι επί 2,5 χρόνια η Ιερισσός (!!!), αφετέρου η κυβέρνηση κλείνοντας αστυνομικά τμήματα θέλει να περιορίσει τα έξοδα της ευελπιστώντας ότι έτσι θα εξοικονομήσει κάποιες χιλιάδες ευρώ που δίνονται πχ σε μισθώματα και αναλώσιμα υλικά.

Πέρα από την οικονομία θα είναι επιχειρησιακά λειτουργικό το τμήμα της Ιερισσού μόνο του, με όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στο όνομα της... αναγκαστικής "κινηματικής βίας" στην ευρύτερη περιοχή και πλήττουν πολύ σοβαρά τόσο την τοπική όσο και την κρατική οικονομία;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει οικονομία να κόψει το 1,5 εκατομμύριο το χρόνο που δίνει για το κτίριο που στεγάζει την αστυνομία στο Ελ Βενιζέλος και ας αφήσει τις εξυπνάδες με την αρναία. Ολοι καταλαβαίνουν γιατί το κάνει.